2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Karrier Napi Állásbörzét tartottak a sportcsarnokban

23 kecskeméti cég mutatkozott be a Karrier Napi Állásbörzén a Messzi István Sportcsarnokban. A Kecskeméti Szakképzési Centrum új kezdeményezésének célja, hogy az iskola elvégzése után szakmához, első álláshoz segítse a fiatalokat.

Akár a hegesztést és a vezetést is kipróbálhatták szimulátorok segítségével a Kecskeméti Szakképzési Centrum végzős diákjai a mai Karrier napi állásbörzén. A Kecskeméti Szakképzési Centrum új kezdeményezésén megismerkedhettek a kecskeméti cégekkel és állásajánlatokkal.

Tóth Marcell Soma, kecskeméti diák szerint nagyon sok fiatal nincs tisztában azzal, hogy milyen lehetőségei vannak, akár a régiónkban, esetleg ország szinten, hol tudna a tudásával elhelyezkedni. Illetve sokan azt sem tudják, mit kezdjenek gimnázium után az életükkel, szerintem ezért nagyon hasznos a mai rendezvény.

Az állásbörzén a diákok személyesen találkozhattak az állást vagy tovább képzést kínáló 23 kecskeméti, Kecskemét környéki cég képviselőivel.

Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese elmondta: fő feladatuk, hogy a fiatalok jövőjének egyengetésében is segítséget nyújtsanak. 

Az ingyenes pálya orientációs programot este a Szakmák éjszakájával folytatják, ahol szintén játékos feladatokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Élő adás