2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskemét rendezi meg az 54. Nemzetközi Gyermek Játékokat

Kecskemét ad otthont 2020-ban az 54. Nemzetközi Gyermek Játékoknak. Augusztusban érkezik városunkba a szervezők delegációja, hogy aláírják az ehhez szükséges együttműködési megállapodást.– az erről szóló előterjesztés egyhangúlag szavazták meg a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

2020. június 30-a és július 4-e Kecskemét rendezi meg az 54. Nemzetközi Gyermek Játékokat – az ehhez szükséges együttműködési megállapodásról is döntöttek a mai testületi ülésen.

A versenyen régóta vesznek részt kecskeméti fiatalok, ezért is vállalta fel a város, hogy csatlakozzon a szervező városok sorához – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Kaludia polgármester.

Kecskemét közgyűlése 2017 márciusában határozott arról, hogy pályázni fog a 2020-as megrendezés jogáért. Ellátogatott városunkba a Nemzetközi Gyermekjátékok elnökségének hatfős testülete, hogy megismerjék a helyi adottságokat, a kollégiumi szállásokat, sportlétesítményeket, fejlesztéseket. Ezután született meg a döntést, hogy Kecskemét méltó helyszíne lesz a világjátéknak.

Idén augusztus végén újabb hivatalos delegáció érkezik, hogy aláírják az önkormányzattal a szervezéshez szükséges együttműködési megállapodást. Erről szavaztak a mai közgyűlésen. A képviselők 20 igennel, nem és tartózkodás nélkül szavazták meg az előterjesztést.

Így 2020 nyarán 80 országból érkeznek majd 24 fős küldöttségek városunkba. A játékok kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy minél többen ismerjék meg Kecskemétet, tehetséges sportolóink pedig nemzetközi mezőnyben is bizonyíthassák ügyességüket.  

Élő adás