2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskeméten indul el az EVITA

Kecskeméten debütál a Digitális Családtámogató Program, az EVITA. A Magyar Ifjúsági Konferencia projektje ingyenesen elérhető tudásanyagot biztosít a várandósság előtt álló kismamák, szülők, családok részére.

Segítség érkezik a várandósság előtt álló kismamáknak, szülőknek. A Magyar Ifjúsági Konferencia indította el az EVITA online platformot, ahol az ingyenes tananyag lefedi a gyermekvállalás gondolatától a gyermek érettségiéig tartó időszakot.

– Milliónyi kihívás előtt állnak a szülők egy ilyen periódusban. Adódnak kritikus helyzetek, az információ szerzése pedig a mai világban leginkább az online térre korlátozódik, amely azért nem mindig a megfelelő minőséget biztosítja a családok számára. Ezért állítottunk össze egy partneri hálót. A szakmai szervezetek különböző tananyagokat biztosítunk a nőgyógyászattól a gyógypedagógián át a szülők számára - részletezte Veres Márton, a Magyar Ifjúsági Konferencia elnöke.

Nem csupán az ingyenes tananyagok érhetőek el a www.evita.hu oldalon, hanem kérdéseket is fel lehet tenni név megadása nélkül. A projekt Kecskeméten debütált. A mai sajtótájékoztatón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, azok a kecskeméti hagyományos egészségügyi intézmények, amelyek az alapellátásban működnek, fontos szerepet kapnak az EVITA platformban.

– A hagyományos infrastruktúránkat ki kell egészíteni a mai kor elvárásának köszönhető digitális rendszerrel. A digitális rendszer az csak egy eszköz, ott van mindenki kezében, az EVITA abban segít, hogy hiteles, komoly információkat kaphassanak az érdeklődők - hangsúlyozta a polgármester. 

A projekt további előnye, hogy például, akik Kecskemétről regisztrálnak, azok hírlevélben értesülhetnek a környezetükben lévő fontos eseményekről, információkról.

Az EVITA programmal, a megjelenő tartalmakkal bővebben a KTV Kiemelő című magazinja foglalkozik.

 

 

Élő adás