2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskeméten ülésezett a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság Délkelet-Magyarországi Szekciója

Dr. Horváth Zsolt a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója és Dr. Fülep Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának osztályvezető főorvosa - aki egyben a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MAITT) Délkelet-Magyarországi Szekciójának elnöke is -  köszöntötték a regionális ülésén jelen lévőket április 14-én, szombaton az Aranyhomok Hotel konferenciatermében. A MAITT Kecskeméten „Aneszteziológia és intenzív terápia: fókuszban az életminőség!” címmel rendezett regionális konferenciát.

A szakmai találkozó fő célja, hogy a régióban dolgozó szakemberek megismerjék egymás munkáját, bemutatásra kerüljön a régió kórházainak szakmai tevékenysége, valamint kiváló kapcsolatteremtési és együttműködési lehetőség is egyben.

Idén a Szegedi Tudományegyetemről, Szentesről, Szolnokról, Orosházáról érkeztek előadók, illetve vendégek, emellett bemutatásra került a Bács-Kiskun Megyei Kórház Intenzív Osztályának tavaly átadott új Intermedier Részlege és a Kiskunfélegyházi Telephely Egynapos Sebészeti részlege is.

A tavalyi ülés folytatásaként – amikor is az infrastrukturális fejlesztések, műszerek, eszközök, új részlegek kialakításának bemutatása volt a fő téma – idén a fejlesztéseknek is köszönhető minőségi betegellátás, a betegek kimenetelének javítása és az életminőség biztosítása volt a fő mottó.

Az aneszteziológiai ellátás fejlesztése eredményeképpen a betegek műtét után gyorsabban térhetnek vissza a műtét előtti aktivitáshoz, az intenzív terápia szemléletváltozása mellett a betegek fizikális állapotának támogatásával visszanyerhető a beteg korábbi kondíciója, életminősége javítható.

Élő adás