2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

,,Keresd a kecskét!" - játékos városnéző séta kicsiknek

Különleges városnéző sétára invitálta a Tourinform iroda a kecskeméti általános iskolák tanulóit. A rendhagyó idegenvezetésen a fiatalok kecskéket kerestek a város emblematikus épületein, emlékhelyein.

Ma a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói próbálhatták ki, hogy milyen játszva tanulni. A Tourinform iroda hívott életre egy olyan több alkalmas, ingyenes városnéző sétát, melyen általános iskolások vehetnek részt. A kezdeményezés országosan is egyedülálló. A játékos feladatok középpontjában a kecskekeresés áll.

„Nem élő kecskét keresnek a tanulók, hanem Kecskemét jellegzetes épületein keresik ezeket a kecskéket. Az idegenvezető segítséget is nyújt nekik ebben, tehát megmondja, hogy melyik épületen és nagyjából hol kell keresni ezeket a kecskéket, de ez mégis jelentős kihívás a gyerekeknek” - mondta a programmal kapcsolatban Székely Lilla, a Hírös Sport Nonprofit Kft. kommunikációs és marketing osztályának vezetője.

A fiatalok olyan helyeket látogattak meg, mint például a kecskeméti Katona József Színház, a Művészetek Kútja, a Református Általános Iskola és Gimnázium. Kíváncsiak voltunk, hogy melyik épület tetszett a tanulóknak.

„A Városháza, azért mert nagyon nagy. A múltkor voltunk bent, és belülről is nagyon tetszett, és ott is nagyon ki van díszítve" - mondta Tóth Tibor, a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola 3. osztályos diákja.

Most az alsósoknak hirdették meg a programot. És bár az idei rendhagyó idegenvezetésekre már beteltek a helyek, Székely Lilla hozzátette, hogy jövőre több helyet fognak biztosítani, és a felsősöknek is meghirdetik a városnéző sétát.

Élő adás