2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Készül a színház új imázsfilmje (videóval)

A Katona József Nemzeti Színház majdnem minden dolgozója részt vesz a teátrum új évadjának imázsfilmjében. A felvételeket tegnap délután készítették Kecskemét egyik ikonikus helyén, a Kéttemplom közben.

A „Közösség és az álom” című kisfilmmel tárt kapuira szeretné felhívni a figyelmet a színház. A koronavírus hozta rendkívüli helyzet ugyanis nem tette lehetővé az elmúlt hónapokban a színházlátogatást. A Tiszeker Dániel által rendezett kisfilm szimbolikus jellegű. Balett táncosokkal indul, akikhez előadásokat jelképező csapatok csatlakoznak.

A következő évad „Nyolc nő” című darabjánál például nyolc színésznővel bővül a csapat, a „Jövőre veled ugyanitt” című előadásnál pedig Danyi Judit és Hegedűs Zoltán lép be a tömegbe. A színészek és rendezők mellett, a színház háttérdolgozói közül is majdnem mindenki részt vesz a kisfilmben.

A vonuló tömeg végül a teátrum ajtajában áll meg, ahol Cseke Péter, igazgató és a tagozatvezetők tárják ki a teátrum kapuit, ezzel is szimbolizálva, hogy az intézmény ajtaja nyitva áll, újra várják a nézőket és a színészeket. A következő évadra való felkészülés már elkezdődött, az új évad pedig augusztus 24-én indul.

Élő adás