2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Készül az új csomópont (videóval)

Jó ütemben haladnak a Nyíri út és Március 15. utca kereszteződésében készülő kanyarodósáv munkálatai. Várhatóan még ezen a héten elkészül az aszfaltburkolattal a kivitelező Colas Zrt. A csomópontfejlesztés a vállalkozási szerződés szerint decemberben fejeződik be.

A Március 15. utca, Nyíri út csomópontjában már az új bővítmény aszfaltozásánál tart a kivitelezés. A kereszteződésben balra kanyarodó sáv épül a Március 15. utca felé, hogy kevésbé torlódjon a forgalom. A Március 15. utcáról balra kikanyarodók torlódásának csökkentése érdekében pedig a Nyíri úton fonódósávot készít a kivitelező.

Az aszfalt várhatóan már a héten elkészül. Ezt követi majd a burkolati jelek felfestése, közlekedési táblák kihelyezése, és a tereprendezési munkák. Emiatt csúcsforgalomban még torlódásokra kell számítani az érintett szakaszon. A kanyarodósáv mellett a Nyíri úton haladó gyalogos és kerékpáros forgalom Március 15. utcán történő átvezetése is megtörténik.

A csomópont korszerűsítéséhez kapcsolódóan a közvilágítás korrekcióját is megoldják az oszlopok áthelyezésével és új közvilágítási oszlopok kihelyezésével. A beruházás teljes költsége bruttó 78,7 millió Ft, melyet teljes egészében saját forrásból finanszíroz a város önkormányzata.

A kivitelezésre december 12-éig van szerződés szerint határideje a COLAS Zrt-ének, de várhatóan ennél hamarabb átadja a csomópontot a forgalomnak – közölte Dr. Orbán Csaba az Önkormányzat Városüzemeltetési Osztályának vezetője.

.

Élő adás