2020. Április 4. Szombat  Izidor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Két bronzérmet hoztak haza a gasztro olimpiáról

Két bronzéremmel és egy diplomával tértek haza a Culinary Olympics rendezvényéről a kecskeméti 48 Étterem és Bár munkatársai. Ságodi Márk szakács, Kis Ádám cukrász kategóriában nyerte el a világ legrangosabb rendezvényének harmadik díját. Farkas Edina csak egy ponttal maradt el a bronzéremtől, teljesítményét cukrász diplomával ismerték el.

Február 14-e és 18-a között Stuttgartban rendezték meg az idei gasztro olimpiát, amelyen a Békés Megyei Culinary Team tagjaiként a 48 Étterem négy kollégája is indult. A csapat egyik mentora Varga Károly olimpiai és világbajnok mesterszakács, az étterem chefje volt.

A rendezvényt négyévente rendezik meg, rangját az is mutatja, hogy a pénteki megnyitón mintegy 1500 vendég és szurkoló vett részt. Ők köszöntötték a felvonuló 70 nemzet több mint 2000 versenyzőjét.

A Culinary Olympics több mint egy verseny, egy óriási nemzetközi kiállítás is egyben, amelyre öt földrész országaiból érkeztek a gasztronómiában szerepet vállaló cégek. Idén 1400 kiállító jelent meg az eseményen.

A kecskeméti 48 Étterem fiatal kollégái elsőként vettek részt a gasztro olimpián,  Varga Károly készítette fel őket az versenyre.

Ságodi Márk hazai és több nemzetközi versenyen bizonyított már. Tavaly Tatán aranyérmes lett, de nyert már Pelikán-kupát is. A gasztro olimpiára egy különleges fogással készült, amely nemcsak ízvilágában, hanem küllemében is igazi műalkotás volt. Alapanyagai között szerepelt pézsmaréce, tonhal, dámszarvas, fésűkagyló, falusi gyöngytyúk, valamint házinyúl is mangalicasonkás, zöldfűszeres hálóban.

Kis Ádám cukrász három felvonásos csokis csábítással rukkolt elő. Egyik alkotása ezt a nevet kapta: sütőtökös, narancsos, gyömbéres pürével bélelt fehércsokoládé-kapszula tökmagos grillázzsal, gyönggyel és marcipánnal.

Farkas Edina, aki két évvel ezelőtt a luxemburgi világbajnokságon már bizonyított, Stuttgartban a modern és a tradicionális eljárásokat egyaránt használta desszertjeiben.

Világszínvonalú ínyencségeket prezentált a zsűri számára, kimagasló teljesítményét cukrász diplomával ismerték el a Culinary Olympics 2020 rendezvényén.

Gratulálunk a csapat minden tagjának!

Élő adás