2018. Október 20. Szombat  Vendel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Két hét múlva kezdődnek a Bem utcai turbó körforgalom munkálatai

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság az aluljárónál tervezett csomópontról. A turbókörforgalom építését több ütemben oldják majd meg, az előmunkálatok pedig körülbelül két hét múlva kezdődhetnek el. Forgalomelterelésre csak nyár végétől kell számítania az autósoknak.

Hamarosan elkezdődhetnek a Bem u. – Kuruc krt. kereszteződésében létesítendő körforgalom előkészítő munkálatai. A támfalak cseréje illetve a közművek áthelyezése miatt 1.5 évig tartó építkezésre kell számítani. A kivitelező két hét múlva kaphatja meg a területet, de ekkor még nem kell az aluljárót és az utakat lezárni a forgalom elől – derült ki a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság csütörtöki rendkívüli ülésén.

– A lezárás a szeptemberi időpontra tehető majd, de is lehet, hogy egy kicsit hátrébb csúszik, hiszen a talajvízszint süllyesztése miatt kútrendszert kell kialakítani – mondta Király József, a bizottság elnöke. – Ennek kiépítéséhez azonban még nem szükséges a forgalom korlátozása.

A Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság a munkálatok ütemezése mellett az építéshez kapcsolódó forgalmi rend változásokról is részletes tervet készített, melyben kidolgozták az eltereléseket.

Ebből kiderül, hogy igazából csak a közösségi közlekedés, a kerékpárosok és gyalogosok számára lesz biztosított az áthaladás a konkrét építkezés alatt.

A hunyadivárosiak autóval legegyszerűbben és legkényelmesebben a Szent István körút felől közelíthetik majd meg a várost, mivel ennek a szakasznak nagyobb a forgalom teherbíró képessége. A Ceglédi út – Mátyás király körút és Ceglédi út – Liszt Ferenc utca találkozásához ideiglenesen jelzőlámpát helyeznek majd ki, hogy a plusz forgalmat fokozatosan engedjék a belváros felé. A terelési rendszer táblái és lámpái várhatóan már augusztusban helyükre kerülnek, hogy a lakosok szeptemberre megszokják őket.

Élő adás