2020. Szeptember 28. Hétfő  Vencel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kiderült mi lett az Árpádvárosi mászókával

Még tavaly augusztusban elvitték az Árpádvárosi játszótérről a mászókát, mivel több olyan hibát is észleltek a szakemberek, amelyek miatt veszélyes lett volna a további használata. Kiderítettük, mi lett a játszótéri eszköz sorsa.

Az árpádvárosi játszótér mászókáját még tavaly augusztusban vitték el, mivel veszélyessé vált. Mint arról akkoriban hírt adtunk, a több mint 10 éves játék fából készült, a fa pedig elöregedett. Szabály írja elő, hogy ilyenkor a gyerekek biztonsága érdekében le kell zárni a játékot, majd el kell vinni a játszótérről. Sokan érdeklődtek az elmúlt időszakban, hogy mi lett a mászóka sorsa, vajon visszakerül-e a régi helyére.

A kérdésre a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. főmérnöke adott választ. Falu György elmondta, hogy a játszótéri eszközök évente kisebb, négyévente pedig nagyobb felülvizsgálaton esnek át. Tavaly, a nagyobb felülvizsgálat során kiderült, hogy több olyan meghibásodás érte a mászókát, amelyek miatt megmenteni már nem lehetett.

A városban 42 játszótér van, és az elmúlt időszakban több játszótérfejlesztés is megvalósult. Emiatt az új eszközt csak két hónappal ezelőtt tudták megrendelni.

- Külföldről származó eszközöket is tartalmaz maga ez a komplex játszótéri eszköz. Reményeim szerint sokkal szebb és sokkal komplexebb lesz, mint a régi volt. Több csúszó felület lesz rajta, rengeteg kapaszkodós mászós és ügyességi felülettel, úgyhogy nagyon nagy örömére fog szolgálni az itt lakóknak, amit egyébként meg is érdemelnek - mondta Falu György.

A főmérnök hozzátette, reményeik szerint szeptember közepére érkezik meg az új modern játék.

A játszótereket egyébként állandóan felügyeli egy kijelölt személy, aki a kisebb meghibásodásokat a helyszínen javítja, a nagyobbakat pedig jelzi a Kft. felé, hogy mihamarabb sor kerülhessen a további intézkedésekre.

Élő adás