2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kilépnek önkormányzati képviselőink a Jobbikból

Mindkét jobbikos önkormányzati képviselő bejelentette kilépési szándékát a pártból.  Bár Radics Tivadar egyelőre nem erősítette meg a hírt, információink szerint ő és Süli Csontos Ottó a párt legutóbbi helyi taggyűlésén jelentette be: kilépnek a Jobbikból.

A júniusi képviselőtestületi ülésen még egy kétfős frakcióval volt jelen a Jobbik a kecskeméti közgyűlésben, azóta azonban Süli Csontos Ottó és Radics Tivadar is bejelentette kilépési szándékát a pártból.

– Ha a legtöbbet akarom tenni egy városrészért, egy kisebb közösségért, ahol én is élek, azt leginkább függetlenként lehet megtenni - hangsúlyozta Süli Csontos Ottó. – Akkor nem vagyok megosztó személy, nem érhet az a vád, hogy valamilyen irányba húzok, és bizonyos kötelességeknek eleget kell tennem.

Süli Csontos Ottó, aki már most független képviselőként szeretne dolgozni, azzal is indokolta a döntését, hogy szerinte változott a Jobbik hozzáállása az elmúlt időszakban.

– Azért sok minden jót láttam, a nemzeti vonal valószínűleg hiányozni is fog, de az utóbbi időben picit olyan irányba ment el a párt, amit kevésbé éreztem magaménak - fogalmazott a képviselő.

Radics Tivadar

Úgy tudjuk, hogy az egyik legfőbb oka a képviselők távozásának, hogy a párt közös platformra lépett az ellenzékkel, így a Jobbik többek szerint feladta elveit.  Radics Tivadar önkormányzati képviselő is belengette, hogy nem kíván többet a Jobbik tagja lenni, de kérdésünkre elmondta, jelen pillanatban még tagja a pártnak. Telefonon megkerestük Koskár Istvánt, a Jobbik Kecskeméti Alapszervezetének elnökét, aki megerősítette az információinkat.

– Radics Tivadar egyelőre nem lépett ki a pártból. Azt mondta, hogy a civil életben szeretne érvényesülni, ezért nem kíván a politikával aktívan foglalkozni. Ősszel dönt arról, hogyan kívánja folytatni - mondta Koskár István. Azt is hozzáfűzte, még nem volt szó arról, hogy kik töltik majd be a távozó képviselők helyét a Jobbikban.

Süli Csontos Ottó tervei közt pedig az szerepel, hogy elindul az őszi választáson Hetényegyháza és Méntelek független képviselőjelöltjeként. Mindeközben az ellenzék jobbikos politikust indít Kecskemét polgármesteri posztjáért Lejer Zoltán személyében, aki kérdésünkre elmondta: nem érzi úgy, hogy meggyengült volna a támogatottsága vagy a Jobbik kecskeméti alapszervezete. Nem kell ugyanazoknak indulniuk, akik 5 évig bent voltak a közgyűlésben. Mindenkinek hozhat az élete olyan helyzeteket, amikor muszáj valamilyen döntést meghozni – fogalmazott Lejer Zoltán.

 

Élő adás