2021. December 6. Hétfő  Miklós

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kiosztottuk a Tablóverseny díjait

A Bányai Júlia Gimnázium 12.A osztálya nyerte a Kecskeméti Médiacentrum idei tablóversenyét. A város összes középiskolájából érkeztek alkotások, közel 50 tablóra lehetett szavazni online. A díjak átadására ma került sor a Kecskeméti Médiacentrum szerkesztőségében.

A Bányai Júlia Gimnázium 12.A osztályának Corvin-kódexes tablója vitte a prímet a Kecskeméti Médiacentrum 6. tablóversenyén. A fiatalok először több száz szavazattal le voltak maradva az élmezőnytől, de a végére belehúztak, melynek köszönhetően meg is nyerték a versenyt.

 - Először a családot izzítottam be, hogy szavazzunk két óránként. Ahogy elkezdtünk egyre jobban feljönni, az osztályban is volt 1-2 ember, aki beírta, hogy nézzétek már, tökre haladunk, mindjárt megvan a harmadik hely. Ekkor sokkal aktívabbak lettek a többiek is, így egy nagy hajrát csináltunk a végén - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak a mai díjátadón Fertig Alexandra. 

A második helyezett Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium 12.C osztályának végzősei egy különleges tablót szerettek volna.

- Először az volt az ötlet, hogy írjunk alá, mint az amerikai évkönyvekben, valami vicces szöveget, vagy, ami ránk jellemző, de ez végül elmaradt helyhiány miatt. Aztán úgy terveztük meg, hogy egy kis madzagra felhúzzuk a kis képeket, de végül maradtunk az eredetinél egy kis konzervatív megoldásnál - árulta el Héjjas Natali Mia.

A harmadik helyezett szintén a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium egyik osztálya, a 12.B lett. Az ő tablójuk központi témája a börtönstílus volt.

- Egy téglás háttérkép van, és mindenkiről csináltunk egy kis képet, úgy mintha a börtönben lett volna fotózva - mondta Szabó Zsuzsa

A díjakat a mai napon adták át a Kecskeméti Médiacentrum szerkesztőségében. A versenyhez általában egy kiállítás is párosul, ekkor a Főtéren mutatják be a végzősök tablóit. Idén azonban a pandémia miatt ez elmarad. A hírös.hu oldalán viszont az alkotásokat bármikor meg lehet tekinteni.

- A tablóversenynek úgy gondolom, az a legnagyobb értéke, hogy közösségeket épít, közösségeket kovácsol össze. Hiszen azok a gyerekek, fiatalok, akik most nyertesként jelentek meg a szerkesztőségben, mindannyian egy közösségépítő tevékenység részeseként nyerhették meg ezt a versenyt. Buzdították egymást a szavazásra, biztatták a szüleiket, családtagjaikat, pedagógusaikat arra, hogy szavazzanak, és egészen biztos vagyok abban, hogy akik itt nyertesek, azok egy közösségépítő tevékenységnek is aktív részesei - mondta a díjkiosztót követően Kozák Polett, a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Kecskeméti Médiacentrumnak az idei már sorrendben a 6. Tablóversenye volt, amely minden évben több ezer kecskemétit mozgat meg. Most közel 4000 online szavazat érkezett a végzősök alkotásaira.

A nyeremények, melyekért érdemes volt osztálytársakat, iskolatársakat, barátokat, családokat megmozgatni:

- Az első helyezett osztály nyereménye: belépőjegy a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkba, korlátlan csúszda használattal.
- A második helyezett osztály nyereménye: belépőjegy a lakiteleki Tősfürdőbe, valamint fejenként fél órás SUP használat a tőserdei csónakkölcsönzőnél.
- A harmadik helyezett osztály nyereménye: mozibelépőjegy a kecskeméti Malom moziba.

Élő adás