2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kiss Gy. Csaba volt a Kölcsey Kör vendége

Remények hálójában: 35 éve volt a fáklyagyújtás Lakiteleken címmel tartottak pódiumbeszélgetést csütörtök délután a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola. A pódiumbeszélgetés-sorozat 40. eseményén Kiss Gy. Csaba Széchenyi-díjas irodalomtörténész, nyugalmazott egyetemi tanárral, Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester beszélgetett.

Lévai Jánosné tanácsnok köszöntőjével vette kezdetét tegnap a 40. Kölcsey Kör pódium-beszélgetés a Kocsis Pál Technikumban. A covid miatt 2 év kihagyás után, most tudta újra megszervezni az eseményt, a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata.

A vendég ezúttal egy nagyon régen ismert, és régóta Magyarországért tevékenykedő közéleti személyiség, Kiss Gy. Csaba volt. A Széchenyi-díjas irodalomtörténész, nyugalmazott egyetemi tanár "Remények hálójában: 35 éve volt a fáklyagyújtás Lakiteleken" címmel tartott előadást.

- Ebben a megyében alapítottuk meg annak idején a Magyar Demokrata Fórumot, Lakiteleken, ez volt a központi téma, kicsit fölidézve az akkori eseményeket - mondta az előadó, akinek a harmadik visszaemlékezése jelent meg az 1987 és 1990 közötti időszakról.

Az irodalomtörténész beszélgetőtársa Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester volt. A Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata egyik alapítója számára nagy öröm volt, hogy Kecskeméten beszélgethetett erről a témáról, a 35 éves jubileum kapcsán.

 

Élő adás