2021. Január 27. Szerda  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kórházban van Dobos József

Koronavírusos lett Dobos József. A Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője hétfőn került be a budapesti Szent László Kórházba. A tanácsnok állapota az elmúlt napokban romlott, most infúzión van.

Telefonon értük el Dobos Józsefet, aki elmondta, nincs jó állapotban. Az önkormányzati képviselő lánya múlt héten produkálta a koronavírusra jellemző tüneteket, elment az ízlelése, szaglása, köhögött. Dobos József magát és lányát is teszteltette, aminek az eredménye múlt héten, csütörtökön jött meg, pozitívak lettek mindketten. Ekkor házi karanténba kerültek, ám a helyzet nem javult.

A képviselőnek először megfázásos tünetei voltak, köhögött, fájt a háta és a torka. Hétfőre rosszabbra fordult mindkettejük állapota, a hátuk kezdett el nagyon fájni, hétfőn kerültek be a budapesti Szent László Kórházba. Mind a ketten Favipiravirt kaptak. Kiderült egy CT vizsgálat után, hogy a képviselő tüdejének 40%-a gyulladásban van.

Dobos József lányát tegnap hazaengedték, a tanácsnokot nem, ugyanis nem javult a helyzet, sőt. Tegnap óta infúzión van, folyamatosan kapja a tünetek elleni injekciókat, köztük szteroidot.

Dobos József azt mondta, hogy nagyon jó állapotok vannak a kórházban, hálás minden egyes ott dolgozónak, sokat tesznek érte.

Köszöni az üzeneteket is, amiket kap, sokan imádkoznak érte, ami erőt ad neki is – mondta a képviselő. Telefonon tudja tartani a kapcsolatot szeretteivel, bízik abban, hogy az 5 napos kúra meghozza hatását, és hamarosan hazamehet.

 

Élő adás