2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kormányhivatali dolgozók kaptak Honvédelemért Kitüntető Címet

„Honvédelemért Kitüntető Címet” adományozott dr. Tallós Bálint, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunhalasi Járási Hivatal vezetőjének, valamint Tóbiás Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály vezetője részére Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából a „Huzamosabb időn át végzett kiemelkedő szakmai érdemeinek, Honvédséget támogató tevékenységének elismerésére”.

Dr. Tallós Bálint munkaköréből adódóan vezeti a Kiskunhalasi Járási Helyi Védelmi Bizottságot. Munkájában szakértelmével, elhivatottságával, szervezőképességével példát mutatott az elmúlt évek katasztrófahelyzeteinek kezelésében, honvédelmi gyakorlatok támogatásában. Kiemelkedően segítette és illetékességi területén koordinálta az Ideiglenes Biztonsági Határzár, a Határozott Fellépés 2015 gyakorlat, valamint a jelenleg is folyó Közös Akarat művelettel kapcsolatos helyi feladatokat. A 2013-ban indult önkéntes tartalékos rendszer támogatója, kiemelt feladatként kezeli a honvédelmi igazgatási feladatokat.

Tóbiás Ferenc a Földhivatali Főosztály vezetőjeként segíti a Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság és munkacsoportjai békeidőszaki és különleges jogrendi működését. Kiemelkedően támogatta az Ideiglenes Biztonsági Határzár, a Határozott Fellépés 2015 gyakorlat, valamint a jelenleg is folyó Közös Akarat művelettel kapcsolatos megyei feladatokat. Soron kívül biztosította a szükséges adatokat a Magyar Honvédség részére az ideiglenes igénybevételek gördülékeny végrehajtásához. Ő és munkatársai nagyban hozzájárultak a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Kiállítás előkészítéséhez és sikeres megrendezéshez.

Az elismerésben részesülteknek szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Élő adás