2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Környezettudatos eszközöket varrtak az alkotódélutánon

Konyhai törlőkendő, arclemosó pamutkorongok, uzsonnás táska, szütyők, szalvéták. Ezek mind-mind olyan mindennapi használati eszközök, amiket a ma délután tartott ,,DIY zöld varrós alkotódélután" keretein belül saját kezűleg készíthettek a résztvevők a Mütyür Műhelyben.

Hulladékmentes, többször használatos eszközöket varrtak a résztvevők a Mütyür Műhely és a Zöld Misszió közös rendezvényén ma délután. A ,,DIY zöld varrós alkotódélután" először került megrendezésre.

„Én azt vettem észre, hogy erre nagyon nagy az igény, hogy az emberek saját maguk elkészítsék és megvarrják ezeket az eszközöket” – mondta Zubor Melissza, a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt tulajdonosa.

Minden résztvevő a saját ízlése alapján választhatta ki a kívánt mintájú anyagot, így az elkészült termékek teljes mértékben egyediek.

„Hat dologból választhatnak a résztvevők. A prototípusokat mi gyártjuk le, majd megtanítjuk, hogy azt az adott terméket hogy lehet előállítani” – mesélte a folyamatot dr. Hajkóné Bálint Ágnes, a Mütyür Műhely tulajdonosa.

A többször használatos konyhai törlőkendők, arclemosó pamutkorongok, uzsonnás táskák, szütyők és szalvéták sokkal környezetkímélőbbek, mint hagyományos társaik.

„Ezek moshatóak, nem keletkezik belőlük hulladék. Mindig az embernél van, nem szükséges újra megvenni” – sorolta Zubor Melissza a többször használatos eszközök előnyeit.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a két üzlettulajdonos 2-3 havi rendszerességgel szeretne ilyen alkotódélutánokat tartani, így teremtve hagyományt.

Az eseményről televíziós összeállítás is készült, amelyet a Kecskeméti Televízió hétfő esti Kiemelő című magazinműsorában láthatnak.

Kecskemét percről percre

Élő adás