2018. November 21. Szerda  Olivér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Közel hetvenezer szavazat a tablóversenyen

Nagyságrendekkel több szavazat érkezett a Kecskeméti Médiacentrum idei tablóversenyének és tabló szépe szavazásának jelöltjeire, mint a korábbi években. A bolyaisok mehetnek a mezőtúri rockfesztiválra.

Kimagasló részvételi aránnyal zárult a Kecskeméti Médiacentrum idei tablóversenye és tabló szépe szavazása. Az első tablóversenyt két éve hirdettük meg, az akkori összesített szavazatszámnak több mint ötszöröse a 2018-as.

Célunk a versennyel az volt – és lesz a következő években is –, hogy az érettségi mellett minden végzős osztálynak és diáknak legyen egy olyan közös emléke ezekről a hetekről, melyre szívesen gondol vissza. Az egyre nagyobb szavazási hajlam is azt mutatja, hogy az osztályok, kis csoportok az utolsó hetekre közösséget alkotva küzdenek a dobogós helyekért. Ez egy izgalmas játék, melyben figyelve a többiek taktikáját, a csapaton múlik, hogyan reagál az „ellenfél” lépéseire.

Ebben a játékban a legnépszerűbb a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium 12.B osztályának tablója lett. Második helyen a Kodály Zoltán Szakgimnázium és Művészeti Iskola tizenkettedikes szakközépiskolai osztálya végzett, a harmadik helyet pedig a Bányai Júlia Gimnázium 12.A osztálya szerezte meg.

A nyeremények:

1.      helyezett: több napos fesztivál bérlet a mezőtúri EAST FEST-re
2.      helyezett: belépőjegy éjszakai fürdőzésre a Kecskeméti Fürdőbe
3.      helyezett: belépőjegy a Kerekdombi Termálfürdőbe

Az egyéni versenyben a legszebb női tablóképek tulajdonosai sorrendben: Bagó Petra (Kodály Zoltán Szakgimnázium és Művészeti Iskola), Laczi Vivien (Katona József Gimnázium) és Mizsei Zóra (Bolyai János Gimnázium).

A fiatalemberek tablóképei közül a Kodály Zoltán Szakgimnázium és Művészeti Iskolában végzett Károly Barna Zsolt szerezte meg az első helyet. Őt követi Jaksa Milán és Csík Bence Sándor, mindketten a Katona József Gimnázium büszkeségei.

Nyeremények

Mind a három helyezett egy kétszemélyes jegy birtokosa a Szegedi Szabadtéri Játékok Rómeó és Júlia című előadásra.

Továbbá:
1. helyezettek: kétszemélyes 5 napos bérlet a mezőtúri East Festre
2. helyezettek: kétszemélyes belépőjegy Éjszakai Fürdőzésre a Kecskeméti Fürdőbe
3. helyezettek: kétszemélyes belépőjegy a Kerekdombi Termálfürdőbe
 

Élő adás