2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Közösségi tér alakul a Műkertvárosban – Videóval

A tegnapi közgyűlés egyik döntésével lehetővé vált, hogy Kecskemét a Műkertvárosban egy igazi közösségi teret tudjon létrehozni. A területcsere értelmében az Univer Coop Zrt. megkapja a jelenlegi Domus parkolót, míg a városhoz az egykori Park étterem épülete és telke kerül. Ez teszi lehetővé, hogy kialakuljon egy közösségi tér a városrészben.

Az elmúlt években Kecskemét több városrészében elkezdődött a közösségi épületek felújítása, kialakítása. A csütörtöki képviselőtestületi ülésen született egy döntés, aminek köszönhetően a Műkertvárosban elindulhat egy ilyen folyamat az egykori Park Étterem környékén. A fejlesztésről a tegnapi Közéletben beszélt Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

– Egy nagyon komoly intézményi sáv tud kialakulni, ami hatással van az egész térség fejlődésére. Úgyhogy, egy kicsit fókuszálva kulturális értékeinkre, visszahozva a hagyományt, amit a Művésztelep megvalósított, és továbbsegítve a Vadaskert fejlődését is, nagyon szép programot lehet oda a következő években összeállítani – mondta a polgármester.

A polgármester azt is elmondta, hogy a Műkertváros kiváló területi adottságokkal rendelkezik. Egymás mellett található a Vadaskert, az Alkotóház és a művészvillák. Közelben van a Platán Idősek Otthona, valamint a Műkerti Sportközpont is. Így az egykori Park Étterem területének bevonásával új közösségi tér jöhet létre.

– Ez lehet a központi rész – egyfajta közösségi ház, kiállító tér, koncertek tere, szabadtéri koncertek térsége, amely tulajdonképpen az Alkotóházon, a Kápolnán és a Vadasparkon kívül fontos központi szerepet játszik ebben a térségben, a közösségi tér életében, jövőbeni hasznosításában – hangsúlyozta Öveges László főépítész. 

Öveges László elmondta, hogy korábban már elkészítettek egy tervet. Most a koncepció véleményezésének folyamata zajlik. A város azt szeretné, ha a Vadaspark előtti megérkezés, a Kápolna körüli rész és egyáltalán az egész terület méltó módon nézne ki és szolgálná a környékben élőket.

Élő adás