2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Közrendvédelmi nap a Gáspár Iskolában

A rendőrség munkájába nyerhettek betekintést a kecskeméti Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola rendészeti szakos diákjai szerda délelőtt. A héten ugyanis Rendvédelmi hetet tartanak az iskolában, amelyen a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai mutatják be a fiataloknak a rendőrség munkáját, annak szerepét.

Személyesen tapasztalhatták meg a fiatalok, milyen egy rendőrségen használt taktikai felszerelés, és, hogy az mennyire véd a támadástól. Kecskeméten a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola rendészeti szakának, tízedik osztályos diákjai ugyanis egy héten keresztül különböző izgalmas programokon vesznek részt. A mai napon (szerdán) közrendvédelmi napot tartottak, ahol a gyerekek bűn- és baleset-megelőzési szakemberekkel találkozhattak.

A nap folyamán három csoportra bontották a diákokat. Két teremben előadásokat tartottak a kecskeméti rendőrség közrendvédelmi osztály munkatársai, ahol egyebek mellett, a munkájuk fontosságáról, az önvédelemről és a bilincselés technikájáról beszéltek. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemről is érkezett egy egyetemi hallgató, aki saját tapasztalatait adta át a tanulóknak.

A közrendvédelmi nap programjai, főleg a gyakorlati feladatokra fókuszáltak, amelyeket az iskola udvarán nézhettek meg az érdeklődők. A fiatalok láthatták azt is, milyen a szolgálati gépkocsi és, hogy hogyan néz ki a rendőrségen használt taktikai felszerelés.

A program egy kecskeméti kezdeményezés során jött létre, amelyet már több éve megrendeznek. A diákok minden nap, különböző területét ismerik meg a rendőri munkaköröknek. A hét célja, hogy megtapasztalhassák a fiatalok, milyen komoly a rendőrség feladata, és hogy mennyire elengedhetetlen a munkában a csapatösszetartás.

Élő adás