2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Közúti munkálatok Bács-Kiskun megyében

Közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat foglalta össze az Útinform. Mutatjuk mire számíthatunk Bács-Kiskun megyében.

Az M0-s autóút hárosi Deák Ferenc hídján ma (vasárnap) délelőtt 8 és 10 óra között folytatódnak a sarucserékkel kapcsolatos munkálatok. Ezért az M1-es autópálya felé vezető oldalt lezárják a halásztelki- és a budafoki kijárat között, a forgalmat a szemközti oldal belső sávjára terelik át. Az M5-ös autópálya felé két sáv, valamint a Halásztelek csomópont lehajtóágára vezető gyűjtő-elosztó sáv lesz járható. A munkát megelőzően, majd azt követően a forgalomterelés kiépítése és elbontása miatt is sávlezárásokra és sebességkorlátozásra kell számítani. Így vasárnap már kora reggeltől várhatóan délután 1 óráig az M0-s autóút érintett szakaszán torlódásokra és hosszabb menetidőre készüljenek!

Az M5-ös autópályán, Kecskemétnél hidat javítanak. A várost elkerülő szakaszon a 86-os és a 90-es kilométer között a Röszke felé tartókat a leállósávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára irányítják. Budapest felé továbbra is a külső- és a leálló sáv használható.

Főutak:

44-es főúton,
– Lakiteleknél a Tiszakécskére vezető út csatlakozásánál körforgalmú csomópontot építenek. A 29-es kilométernél egy sávon, jelzőlámpás irányítással halad a forgalom. Akár 15-20 perccel is hosszabb lehet a menetidő.
– Békéscsaba közelében a 115-ös és a 117-es kilométer között építési munkák miatt útszűkület van érvényben.

A 45-ös főúton, Szentes térségében, a 18-as és a 32-es kilométer között aszfaltoznak. A félpályás lezárásnál napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

Kecskemétnél, a város északi elkerülőjén, a 445-ös és a 441-es főút csomópontjánál építési munkák miatt útszűkület van érvényben, de időszakosan félpályás korlátozás is lassíthatja az előrejutást.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,
– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.
– a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es kilométer között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös kilométernél lévő híd lezárása miatt pedig a forgalmat a Homokmégy majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el.

Kamion stop:

A kamiontilalom ma este 10 óráig van érvényben.

Bővebb információk: utinform.hu/hu/static/kamionstop

Élő adás