2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Közvetlen járatok indulnak az iskolákhoz

Négy iskolához is eljuthatnak majd átszállás nélkül a diákok a Kecskeméti Közlekedési Központ járataival hétfőtől. A hamarosan életbe lépő változások célja a diákok biztonságos célba juttatása mellett a forgalmi dugók enyhítése a környezetkímélőbb tömegközlekedés segítségével.

Jövő hét hétfőtől több városrészből indulnak közvetlen járatok a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnáziumhoz és további négy tanintézményhez.

– Célunk volt az, hogy a hálózat megújításával egyidejűleg minél több közintézményt ki tudjunk szolgálni. Ehhez most egy pozitív indikátor volt az a sok közútfejlesztés, ami jelenleg a városban zajlik. Ezek közül a legjelentősebb az Izsáki út négysávosítása. Az oktatási intézményekkel közösen dolgoztunk ki olyan megoldásokat, amelyekkel reményeink szerint segíteni tudjuk a szülők és a diákok közvetlen eljutását a Kodály Iskolába, de akár a Béke iskolába vagy ezen keresztül a Katona József Gimnáziumhoz is - részletezte Hári Ernő, a KeKo ügyvezetője.

Katonatelep felől az egyik reggeli 23-as autóbuszjárat, a Vacsiköz felől az egyik 169-es járat a Széchenyi tér után tovább halad az Ipoly utcai megállóig, érintve az iskolákat. A Széchenyivárosban közlekedők számára a 350-es járat meghosszabbított útvonalával nyújt majd hasonló szolgáltatást. A Vásárhelyi Pál Általános Iskolába járó gyerekek számára jó hír, hogy az iskola közelében új megállót hoztak létre.

– Nem emlékszem arra, hogy ez az iskola ilyen közeli megállóhely kijelölésével be lett volna kapcsolva a közösségi közlekedésbe. Sok szakterületnek és intézménynek az együttműködésével ezt most meg tudtuk valósítani. Ezért Kadafalváról, illetve a Széchenyiváros felől közvetlen autóbusz járatokkal és átszállásmentesen lehet majd eljutni a Vásárhelyi Pál Iskoláig - mondta Hári Ernő.

A Vásárhelyi Pál Általános Iskolát érintő járatok a 34V jelzést kapják. Az autóbuszok reggel fél 8 és háromnegyed nyolc között érkeznek majd meg az intézményekhez. Délután pedig a napközit követően 16:10 és 16:30 között indulnak majd az iskoláktól.  Az összes új járat, teszt jelleggel október 28-áig közlekedik. Ezt követően véglegesíthetik őket.

Mint megtudtuk, a cél az volt, hogy a gyerekek akár biztonságban utazva, egyedül is eljussanak az iskolákba, úgy, hogy ráadásul a környezettudatos közlekedési formákat használják. Ezzel párhuzamosan kevesebb autó közlekedik majd a forgalmas időszakokban az iskoláknál, így a tumultus is kisebb lehet.

Élő adás