2021. Október 23. Szombat  Gyöngyi

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

KRESZ Szafari a Kecskeméti Vadaskertben - Videóval

KRESZ-SZAFARI néven közlekedésbiztonsági akadályversenyt rendezett általános iskolás gyermekek számára a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság csütörtökön délelőtt a Kecskeméti Vadaskertben. A programot az Európai Mobilitási Hét keretében szervezték meg, hogy felhívják a figyelmet a legfontosabb közlekedési tudnivalókra.

Többek között KRESZ táblákkal kirakóztak a gyerekek a Kecskeméti Vadaskertben, de ez csak egy versenyszám volt a nyolc közül, amelyen meg kellett mutatniuk ügyességüket a Kecskeméti Vadaskertben. Közlekedésbiztonsági akadályversenyt rendezett ugyanis a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság csütörtökön délelőtt KRESZ-SZAFARI néven. A programot az Európai Mobilitási Hét keretében szervezték meg, hogy felhívják a figyelmet a közlekedési tudnivalókra.

– Nekünk az a célunk, hogy ezek az osztályok, ezek a gyerekek foglalkozzanak kicsit a közlekedéssel, hiszen amikor a közlekedés egy bizonyos területét átvesszük, átnézzük, átgondoljuk, akkor a többi része is frissül kicsit az agyunkban. Ez mindenképpen jó, hisz ráirányítjuk a figyelmüket arra, hogy a közlekedéssel foglalkozni kell - nyilatkozta a helyszínen Farkas Attila,  balesetmegelőzési előadó.

A versenyen egyszerre nyolc negyedikes általános iskolai osztály képviseltette magát, akik a vadaskert nyolc helyszínén kialakított, közlekedésbiztonsággal összefüggő feladatot oldottak meg, miközben megismerkedhettek az állatok olyan jellemző tulajdonságaival, melyek szorosan kapcsolódnak a közlekedésbiztonsághoz is.

A versenyfeladatok között volt teszt írás, kocka kirakó, amelyen minden oldalon KRESZ táblákat kellett kirakniuk, majd utána beszélni róla. A kerékpáros verseny pedig a teknősök előtt zajlott, hiszen nem a sebesség a lényeg, hanem a szabályos közlekedés. De volt olyan állomás ahol láthatósági szerelésbe kellett felöltözni időre.

– Tudjuk és naponta tapasztaljuk is, hogy Kecskeméten sem könnyű  közlekedni, mint ahogy a nagyvárosokban általában. Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk azokra a tényezőkre, amelyekkel megelőzhetjük a baleseteket - hangsúlyozta Gaál József alpolgármester, aki részt vette a KRESZ Szafari díjétadóján.  

Minden játékos kapott egy kis ajándékcsomagot, főként láthatósági felszerelésekkel. Az önkormányzat az első három helyezett számára egy ajándékcsomaggal készült, amelyet Gaál József alpolgármester adott át. Az első helyezést elért csapat pedig különleges látványetetéssel és ismertetéssel egybekötött jegyet kapott a Kecskeméti Vadaskertbe Tokovics Tamás igazgatótól.

Élő adás