2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kritikus állapotú kisfiúnak biztosítottak rendőri felvezetést (videóval)

Egy kétségbeesett nagybácsi segítségére siettek járőröző rendőrök. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának gépkocsizó munkatársait szerdán intette le egy húsz év körüli férfi, mert unokaöccse nagyon rosszul volt, és mivel nem kecskemétiek voltak, nem találták a kórházat. Rendőri felvezetéssel vitték kórházba a beteg kisfiút.

Szerda délután épp a Mártírok útján járőrözött Nádas Kitti és Kováts Zsolt őrmester, valamint Csepregi Péter törzsőrmester, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi az út szélén, egy autó mellett állva integet.

– A húsz év körüli férfi elmondta, hogy a hátul utazó unokaöccse nagyon rosszul érzi magát, több alkalommal hányt, ájuldozik, nem tudja korrigálni mozgásait – idézte fel a sofőr szavait Kováts Zsolt őrmester.

Mint kiderült, a férfi unokaöccse egy kiskunfélegyházi óvoda udvarán ismeretlen eredetű gombát evett, amitől rosszul lett. A hatéves gyermeket a kecskeméti kórházba szerette volna szállítani, de nem volt ismerős a városban, így eltévedt.

– A kisfiú állapota ránézésre kritikus volt. Látszódott rajta, hogy rosszul van – folytatta az eset ismertetését Csepregi Péter törzsőrmester, járőrparancsnok. – Mivel a késedelem veszéllyel járt volna, ezért a mentőszolgálatot nem tudtuk értesíteni. Ezt követően, mivel csak én rendelkeztem a szükséges okmányokkal, a jármű vezetését átvettem a kollegámtól, megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával a Bács-Kiskun Megyei Kórházba kísértük, felvezettük a mögöttünk lévő járművet.

A rendőrök nem haboztak, a Mártírok útjáról öt perc alatt beértek a kórházba a beteg kisfiúval.

– Ott felvettük a kapcsolatot a gyermekosztály orvosaival, akik megállapították, valószínűleg valamilyen mérgező gombafajta lehetett. Ezért tájékoztattak bennünket, hogy a kisfiúnak ki fogják mosni a gyomrát, és 24 órás megfigyelést fognak alkalmazni nála. Ezt követően már bent a kapitányságon felvettük a kapcsolatot a gombaszakértővel, aki megállapította, hogy ez egy késői laska gomba lehetett, ami nem mérgező, csak a nyers fogyasztása válthatta ki ezeket a tüneteket a kisfiúnál – mondta el Nádas Kitti őrmester.

A kisfiú már jól van. A gyors segítséget a nagybácsi levélben is megköszönte a rendőröknek.

Élő adás