2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szörnyű állapotban lévő kutyákat foglaltak le az állatvédők (videóval)

Helytelenül tartott lovak megmentéséhez hívták őket, végül három kutyát koboztak el gazdájuktól a Mentsvár az Állatokért Alapítvány valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai. 

Az állatokat helytelenül tartották, így csontsoványak voltak, és bőrbetegségben szenvednek. A lovakat is le akarták foglalni, ám ők a szállítás napján már nem voltak a tanyán. A következő felvételek és képek felkavaróak lehetnek.

Csak két kutya merészkedett ki a biztonságot adó lakrészből, a harmadik annyira fél az emberektől, hogy még az orrát se dugta ki, mikor ételt vittek neki. A Mentsvár az Állatokért Alapítvány munkatársai ezt a három, láthatóan beteg, sovány állatot mentették meg egy héttel ezelőtt. Ám az állatvédőket először egy a Városföld és Kiskunfélegyháza között található tanyán rosszul tartott lovakhoz hívták ki.

- Bejelentést kaptunk csontsovány lovakról, amelyek életveszélyben vannak, rosszul tartva. Mi azonnal megyünk ilyenkor, mert ez a hivatásunk, ez az életünk. Egy eldugott tanyán voltak, kikötve, méteres kötelekre, madzagokra. Valóban csontsoványak voltak, ápolatlanok, kezeletlenek, éhesek - mondta Hornyákné Boros Sarolta, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője.

A lovak vizsgálata közben három kutyára lett figyelmes Hornyákné Boros Sarolta. Mikor meglátta őket, azonnal megkereste a NÉBIH-et, ugyanis a négylábúak az állatvédő szerint szörnyű állapotban voltak. Mikor az elkobzó határozatot megkapták az állatvédők, elmentek a 11 lóért és a 3 kutyáért, de a lovak addigra eltűntek, így csak az ebeket tudták kimenteni a tanyáról.

- Nagyon rossz állapotban vannak, ekcémásak, rettenetesen soványak, alultápláltak. Betegséget talán nem látok rajtuk, de ez ki fog derülni. Most már egy hete vannak itt, állapotuk is sokat javult. Ennének rengeteget, nyilván nem lehet. Most már barátkoznának, védik a területet, gyönyörű hangjuk van, csodálatos kutyák lesznek - mondta az őrszolgálat vezetője.

A gazda kihallgatása folyamatban van, a lovakat pedig még keresik. A kutyák most már az alapítványnál maradnak. Amint helyrejön az állapotuk, örökbe is lehet fogadni őket.

 

Élő adás