2020. Január 18. Szombat  Piroska

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

"Lefagytak" az okos zebrák, érdemes jobban figyelni!

Meghibásodtak a kecskeméti okos zebrák a zord időjárás miatt. Átmenetileg a három intelligens átkelőből kettőnél, a Nyíri útinál és a Hunyadivárosinál nem villognak a jelző fények.

Nem villognak az úttestbe épített fények a Hunyadivárosi okos zebránál, hiába lép valaki az érzékelőbe. Holott a rendszer célja, hogy a gyalogátkelőnél a járművezetők számítsanak rá, hogy ha villog a LED, akkor gyalogos halad át és meg kell állniuk. Az autósokat figyelmeztető jelzőfény hiánya veszélyezteti a biztonságos átkelést. Ezért a szakemberek kérik a gyalogosokat, hogy az üzemzavar elhárításáig körültekintően közlekedjenek.

Az önkormányzat már intézkedett a meghibásodásokkal kapcsolatban, így hamarosan újra működhetnek az intelligens átkelőhelyek.

A hibák vélhetően a zord időjárás miatt jelentkeztek, azokat garanciálisan javíttatják ki. A Mátyás király körúti mellett a Szabadidőközpont bejáratánál található zebra sem működik. A Március 15-e utcai tökéletesen használható, a fények még nappal is látszanak.

Élő adás