2018. Július 21. Szombat  Dániel

19°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Életéről mesélt Leviczky Cirill a Wojtyla Házban

Csodás gyógyulások apropóján Isten és ember kapcsolatát firtatta Leviczky Cirill önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója beszélgetőtársával Farkas P. Józseffel, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójával a népkonyha gondozottjainak társaságában. Az interaktív diskurzus résztvevői a szegénypolitika vonatkozásában is hangot adtak véleményüknek. 

2018.07.21. 10:50

Népszerű Bartók-dallamok cimbalomhúrokon

Különleges koncertnek lehettek tanúi péntek este az Evangélikus templomban megjelent kecskeméti zeneszeretők. A Kodály Művészeti Fesztivál újabb hangversenyén Bartók Béla közismert műveinek átiratait két cimbalomművész szólaltatta meg.

2018.07.20. 21:55

Nyolcadik lett Boronkay Péter az Európa Bajnokságon

Európa legjobb tíz triatlonistája közé került, az előkelő nyolcadik helyen végzett Boronkay Péter az Európa Bajnokságon, melyet idén Észtországban rendezett a European Triathlon Union.

2018.07.20. 18:32

Kecskemét arculata kézikönyvben – Király József előadása Szombathelyen

Szombathelyen került sor a XXXVII. Hungaria Nostra találkozóra július 12-14-ig. Az ország legnagyobb városvédő, városmentő civil szervezetének nagyszabású eseményén Podmaniczky-díjjal jutalmazták Vas Tibor kecskeméti építészt, Király József pedig előadást tartott a településképi arculati kézikönyvről. A Kecskeméti Városszépítő Bizottság elnökével a könyv születéséről, annak fontosságáról beszélgettünk.

2018.07.20. 14:01

Fának rohant és kigyulladt egy autó Kerekegyházánál

Személyautó gyulladt ki miután fának rohant, Kerekegyháza és az 52-es út összekötő szakaszán, az 5214-es számú úton. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták, a kerekegyházi tűzoltók azonnal eloltották a járművet, melynek a motortere gyulladt ki és a sérültet átadták a mentőknek. 

2018.07.20. 13:00

Védőoltások támogatására lehet pályázni

A Városi Szociális Közalapítvány Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával nehéz szociális helyzetben élő gyermekek és idős személyek részére pályázatot ír ki.

2018.07.20. 12:45

Főigazgatóból pályázati vesztegetés vádlottja

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt indult bűnügyben indítványozta a három vádlott bűnösségét megállapító és végrehajtandó börtönt kiszabó bírósági ítélet helybenhagyását.

2018.07.20. 10:25

Hatalmas félreértés volt a neten terjedő kulcsos videó? – Nem betörő, hanem egy segítőkész idős férfi volt az illető

Nem betörni, hanem segíteni érkezett az a 71 éves férfi, aki azon a videón látható, melyet a Kecskeméti gyorshírek csoportba töltött fel egy hölgy. A tényeknek sajnos senki nem járt utána, így az internet népe azonnal veszedelmes betörőnek kiáltotta ki az idős embert. Felkereste szerkesztőségünket a „kulcsos ember” lánya, aki elmesélte, hogyan és mi is történt valójában.

2018.07.20. 09:57

Kortárs zeneművek az élet törékenységéről

Kortárs magyar zeneszerző estjével folytatódott csütörtök este a Kodály Művészeti Fesztivál. A Piarista templomban megtartott hangversenyen Szabó Barna műveit a Kodály Kórus Debrecen és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar vonósai szólaltatták meg.

 

2018.07.20. 09:18

Augusztus 1-ig lehet pályázni beiskolázási támogatásra

A Városi Szociális Közalapítvány az előző évek gyakorlata alapján 2018 évben is segítséget kíván nyújtani a szociálisan rászoruló családok számára, első sorban iskolát kezdő gyermekeiknek. A szociális helyzettől függően az általános és középiskolásoknak is lehetőséget biztosítunk a pályázat benyújtására.

2018.07.20. 08:11

Kecskemét percről percre

Élő adás