2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Lótenyésztők kapnak segítséget a kormánytól (videóval)

250 millió forinttal támogatja a kormány a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került lótenyésztőket. Tavasszal elmaradtak a versenyek, a különböző rendezvények, drasztikusan csökkentek a fedeztetések, ami a génállomány megőrzését veszélyezteti, vagyis, komoly károkat kellett elkönyvelniük a lovas vállalkozásoknak. 

Az állami segítségtől azt remélik, hogy hamarosan talpra áll az ágazat, amely egyre nagyobb mértékben erősíti a turizmust, egyre nagyobb szerepet játszik a rekreációban és üzletileg is egyre többet hoz a konyhára.

Hónapokon keresztül nem tudtunk tulajdonképpen az oktatásból származó jövedelmet megvalósítani, és ez óriási kiesést jelentett számunkra. Ez részint létszámcsökkentéshez is vezetett, részint pedig át kellett gondolnunk mindazt, hogy hogy tudjuk átélni ennek a hatását - mondta B. Tóth Ferenc, Hírös Lovarda tulajdonosa.

Elmaradtak a versenyek, a különböző rendezvények, drasztikusan csökkentek a fedeztetések, ami a génállomány megőrzését veszélyezteti. Tetemes károkat kellett elkönyvelniük a lovas vállalkozásoknak. A veszteségek csökkentése érdekében a kormány egy 250 millió forintos támogatási programot hirdetett meg július végén, amire augusztus 10-ig lehet pályázni.

Eddig egyébként már több száz igény érkezett az Agrárminisztériumba. A lovas ágazat fontosságát bizonyítja, hogy egyre nagyobb mértékben járul hozzá a turizmushoz, nagymértékben segíti a rekreációt, a kikapcsolódást és üzleti szempontból sokat hoz a konyhára.

Élő adás