2019. December 15.   Valér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ma már csak a galambok turbékolnak az egykori szórakozóhelyen

A korábban szebb időket is megélt Club Caribe, már több mint hat éve bezárt. Bár a szórakozóhely közösségi oldala még aktív, maga a hely már korántsem az. Hacsak a galambokat nem számítjuk.

A csendrendeletre és a rengeteg lakossági bejelentésre hivatkozva évekkel ezelőtt bezárt az egykori szórakozóhely. Azzal, hogy az épületekben, szórakozóhelyeken tilos lett a dohányzás, a füstölgő vendégek kikényszerültek az utcára, ami nem kis zajjal társult. Így érthető volt a környékbeli lakók arra panaszkodtak, hogy ellehetetlenült a hétvégi pihenésük, az otthonuk nyugalma. Ez a probléma megoldódni látszott a hely bezárásával, azonban helyébe lépett sok másik. Például, hogy mostanra omladozik. Anno sokan turbékoltak az épületben, ma már csak a galambok teszik ezt.

A Lechner Ödön utca sarkán álló épület többet érdemelne, mint szárnyas vendégeket és omladozó falakat, a tulajdonos Honvédelmi Minisztérium azonban egyelőre nem tett lépéseket az ügy érdekében. Kecskemét önkormányzata régóta szeretné gondjaiba venni az épületet, éppen ezért már korábban szerették volna megkérni tulajdonjogát a Honvédelmi Minisztériumtól, ám egyelőre nem kapták meg. A korábbi szórakozóhelyet pedig azért kellett bezárni, mert lakossági panaszok sokaságával keresték meg a városvezetést a zaj és a hangoskodás miatt. A képviselőtestület legutóbbi ülésén szóba került a volt Tiszti Klub épületének közvetlen szomszédságában található tűzoltóság költözése is. Információink szerint az egész épülettömb rehabilitációja ezután kezdődhet el. Akkor kaphat új funkciót ez a jobbs sorsra érdemes épület is.

Élő adás