2022. Május 20. Péntek  Bernát, Felícia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Más adataival igazolta magát, elzárásra ítélték

A Kiskunfélegyházi Járásbíróság közokirat hamisítás, és hamis vád miatt 60 nap elzárásra ítélt egy 29 éves kecskeméti nőt, akivel szemben a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség emelt vádat.

A nő 2020. március 30-án Kiskunfélegyházán úgy vezetett egy személygépkocsit, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett és a biztonsági övet nem használta. Amikor igazoltatták, a rá erősen hasonlító régebbi ismerősének a személyes adatait és a lakcímét adta meg a sajátja helyett. A járőrök ennek megfelelően töltötték ki a bírság kiszabását megállapító okiratot, melynek értelmében 15.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki, és 3 közlekedési előéleti büntető pontot állapítottak meg.  A nő a szabálysértés elkövetését elismerte, a tájékoztatót ismerőse nevében aláírta, a készpénzátutalási megbízást pedig átvette.

Ezt követően a rendőrök felhívása ellenére tovább közlekedett a gépkocsival, amikor ismét ellenőrzés alá vonták, és megint ismerőse személyes adatait diktálta be. Ekkor azonban a rendőröknek feltűnt, hogy az adatok nem a valódiak lehetnek, ezért a vádlottat előállították és felszólították, hogy a valós adatait közölje.

Az ítélet jogerős.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya

Élő adás