2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Még folyik a kontaktkutatás a Mátyás iskola koronás pedagógusa ügyében

Hamarabb kezdődött az őszi szünet a Corvin Mátyás Általános Iskolában, ugyanis az egyik tanáruk koronavírus tesztje pozitív lett. Az intézményben jelenleg nagytakarítás és fertőtlenítés zajlik.

Volt olyan szülő, aki hétfőn még csak annyit tudott, amikor gyermekéért ment a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolába, hogy keddtől nincs tanítás. Az iskola vezetését is hirtelen érte a hír, miszerint egyik tanáruk igazoltan koronavírusos lett.

- A kolléga elég kiterjedt kontaktrendszerrel rendelkezik, ami 18 tanárra és 4 osztályra terjed ki. Így a helyettesítés nagyon komoly nehézségekbe ütközött volna, átgondoltam, hogy egyetlen lépést tehetek, átcsoportosítom a februárra tervezett síszünet napjait erre az időpontra - nyilatkozta a KTV-nek dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója.

A hirtelen jött változáshoz a szülők egy része nem tudott alkalmazkodni, de rájuk is gondolt az iskola. Jelenleg gyermekfelügyeletet biztosítanak, tegnap 15 tanulóra, főként alsósokra kellett vigyázni. Az oktatás szüneteltetése mellett a megbetegedett tanár kapcsolati körébe tartozóknak további intézkedésekre is számítaniuk kell.

Az ÁNTSZ feldolgozza az adatokat, amelyeket az iskola leadott számukra, és értesíti az érintett családokat. Az intézmény a szülőket értesítette a várható ÁNTSZ döntésről.

Jelenleg az üres tantermekben nagytakarítás zajlik, amit bár az őszi szünetre terveztek, a hirtelen jött helyzet miatt most előre hozták. A történtek fényében pedig egy fertőtlenítésre is sor kerül. Az iskola vezetése abban bízik, hogy a következő 2 hét alatt normalizálódik a helyzet, és a hirtelen meghosszabbodott őszi szünet után ismét elindulhat a tanítás.

Élő adás