2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács (videóval)

Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács, amely a Paks 2 atomerőmű környezetének fejlesztéséért felel. A 12 tagú tanácsban Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke alelnöki pozíciót tölt be. Az összehangolt fejlesztési tervben 99 település programjait fogják egymáshoz igazítani.

A 99 települést magába foglaló Közép-Duna mente az ország legújabb kiemelt fejlesztési térsége. Az itt található városok programjainak és fejlesztéseinek összehangolását segíti a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács, amely augusztus 4-én jött létre. A 12 tagú tanács nem a Paks 2 atomerőmű építésével foglalkozik.

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács tagjai a három megye közgyűlésének elnöke és egy-egy további képviselője, valamint hat minisztérium egy-egy delegáltja. Az érintett területen elhelyezkedő városok fejlesztési programjait, terveit kell majd a tanácsnak összehangolni.

A Paks 2 beruházáson 10-13 ezer ember fog dolgozni, akik köznevelési, szabadidős és szakképzési igényeit a térségnek ki kell elégítenie. Fejleszteni kell az infrastruktúrát, az intézményeket és a vállalkozásokat. A program pozitív hatásait középtávon élvezhetik majd a Paks és Kalocsa környéki települések.

Élő adás