2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megérkeztem Bács-kiskun megyébe a gyorstesztek

Bács-Kiskun megyébe október 20-án, szerdán újabb antigén gyorsteszt szállítmány érkezett a háziorvosok részére, hogy ezzel is segítse a kormány a járvány megfékezését.

Az október 20-án érkezett szállítmány kiszállításra került a járási hivatalok népegészségügyi osztályaihoz, ahol a háziorvosok csütörtökön és pénteken vehették fel - akár az influenzavakcinákkal egyező módon - vagy pedig kiszállításra került részükre a gyorsteszt.

Mint megtudtuk, a többi járáshoz hasonlóan a Kalocsai Járás Hivatal Népegészségügyi Osztálya illetékességi területén lévő felnőtt és gyermek háziorvosok részére is megszervezésre került a gyorstesztek kiszállítása a rendelőkbe, ami pénteki naptól az orvosok rendelkezésére áll.

A háziorvosok eddig is végeztek gyorstesztet, ám most még több lehetőségük lesz arra, hogy kiszűrjék a koronavírus-gyanús betegeket a nagyszámú szezonális légúti betegségek tüneteivel jelentkezők közül.

Fontos, hogy a vírus ellen a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet.

Az oltások folyamatosan zajlanak az oltópontokon, az időpontfoglalási rendszer segítségével, akik már korábban regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon keresztül. Az időpontok a www.eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglalhatók az első, illetve az elmaradt második és harmadik oltásra.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

 

Élő adás