2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megható könyvtáravató a Kodály Iskolában

Alföldyné Dobozi Eszter, az intézmény egykori igazgatójának nevét viseli mostantól a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola könyvtára. A ünnepélyes avatást, amellyel méltó módon kívánnak emlékezni a tavaly elhunyt igazgatóra, kedden délelőtt tartották.

A Miraculum kórus előadásával kezdődött el a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola aulájában a könyvtáravatás. Mától ugyanis az intézmény volt igazgatójának, Alföldyné Dobozi Eszternek a nevét viseli a könyvtár.

– Úgy gondoltuk, mivel betegsége miatt iskolai szinten nem tudtunk elköszönni tőle, a legméltóbb megemlékezés az, ha a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva könyvtárunk felveszi az ő nevét - nyilatkozta az ünnepségen Balogné Papp Boglárka, az iskola igazgatója. Hozzáfűzte, Alföldyné Dobozi Eszter mindig is magáénak érezte a Magyar Kultúra Napját. Ezt a programot mindig ő szervezte az iskolában, mivel szívén viselte szakmájának kibontakozását, továbbadását.

– Minden ember azzal a szándékkal éli meg az életét, hogy jelet, emléket hagyjon maga után. Eszternek ez megadatott. Tanításával, műveivel maradandót alkotott - mondta ünnepi köszöntőjében Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerület igazgatója.

Beszédében méltatta Alföldyné Dobozi Eszter életét, munkásságát, felidézte, hogy mennyire szerette őt mindenki.

Alföldyné Dobozi Eszter büszke volt arra, hogy a Kodály Iskola igazgatója lehetett. A könyvtáravatás mellett, felkerült neve az iskola aulájában lévő márványtáblára is, illetve a holnapi Magyar Kultúra Napján is több olyan előadás lesz, amellyel rá emlékeznek.

Élő adás