2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megjavították az eddig megsérült főbb vezetékeket

Az NKM Áramhálózati Kft. vasárnap délután 6 órára végzett a középáramú vezetékek javításával. A teljes helyreállítás azonban még több napig eltarthat.

Mint azt megírtuk, a téliesre fordult időjárás megviselte az áramhálózatot. Vezetékek szakadtak el a fagyott csapadék súlyától, és Kecskemét több pontján, valamint megyeszerte áramszünet volt és van még jelenleg is. A szolgáltató munkatársai napok óta dolgoznak a hibák elhárításán.

Az áramszolgáltatás a középáramú vezetékeken vasárnap délután 6 óráig az egész megyében helyreállt, vagyis a városrészeket összekötő főbb vezetékeket megjavították Kecskeméten is. 

Jelenleg a szervizcsapatok a kisáramú vezetékeket hozzák helyre és biztosítékokat cserélnek. Ezek a meghibásodások jellemzően néhány házra vagy egy-egy háztömbre terjednek ki. A helyreállítási munkálatok előreláthatólag több napig is eltarthatnak. Nem hivatalos információk szerint vasárnap délután 4 óráig több mint 5000 telefont kapott a szolgáltató. A Nemzeti Közművek Áramhálózati Kft. megerősített telefonos ügyfélszolgálattal fogadja a lakosság hívásait.

Akik hosszabb ideig maradnak fűtés nélkül Kecskeméten, segítséget kérhetnek a polgári védelemtől a 20/401-2221 és a 30/915-7597-es telefonszámokon - tájékoztatta szerkesztőségünket Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Szerző: Hájas Barnabás

fotó: Nemzeti Közművek Facebook oldala

 

Élő adás