2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megkoszorúzták az 1956-os emlékművet Kecskeméten

Bár a koronavírus-járvány miatt idén az október 23-ai városi megemlékezés elmaradt, ma délelőtt megkoszorúzták a Szabadság téren található 1956-os emlékművet. 

,,Kecskemét az összefogás és a szabadság városa. Az volt 56-ban és az ma is. Nagy felelősség! 56-os hőseink példát mutatnak nekünk, hogyan kovácsoljuk össze magunkat és védjük meg szabadságunkat. Tisztelet a hősöknek, akiknek köszönhetően most szabadon élhetünk! Szüleink, nagyszüleink, az 56-os ifjak példamutatása vezéreljen minket minden nap, az élet minden területén, hogy városunk továbbra is biztonságos és virágzó otthonunk legyen. Itt az ideje, hogy ismét megmutassuk, mit is tudunk. Gyermekeink, unokáink jövője múlik rajta. Tisztelet a hőseinknek!" - írta közösségi oldalán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskolájának diákjai készültek ünnepi műsorral, amelyet ma (pénteken) este 19:30-tól tekinthetnek meg a Kecskeméti Televízión. Később pedig a hiros.hu-n is visszanézhetik a felvételt.

 

Élő adás