2021. Március 4. Csütörtök  Kázmér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megnyílt a Tourex Kiállítás az Agórában

28. alkalommal nyitotta meg kapuit a Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár pénteken délelőtt a Hírös Agóra Kulturális Központban. A kétnapos rendezvényen a A kiállításon a hagyományoknak megfelelően üdülési, turisztikai és idegenforgalmi látnivalókkal, szolgáltatásaikkal mutatkozhatnak be a kiállítók. A kiállítás idei díszvendége a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület.

A kiállítók most is bemutatók és kedvezmények sokaságával várták a látogatókat. A hagyományoknak megfelelően turisztikai és idegenforgalmi szolgáltatásaikkal mutatkozhatnak be a kiállítók, akik az ország minden részéről érkeztek. De nem maradtak el a kecskeméti és Kecskemét környéki üdülőhelyek standjai sem.

Szeberényi Gyula Tamás nyitotta meg. Beszédében kiemelte, sok alföldi lakosnak fűződnek szép emlékei a Mátrához, ezért nagyon jó,  hogy idén díszvendégként érkeztek a Tourex Kiállításra, és hangsúlyosan bekerült ez a térség a kiállítás programjába. 

Mátraszentimre polgármestere, Stuller András elmondta, hogy 14 évvel ezelőtt vettek részt először a kiállításon, de akkor csak a község képviseletében. Most azonban a pár éve megalakult Mátra Jövője Turisztikai Egyesülettel érkeztek, mely a térségben lévő településeket öleli fel, így még átfogóbb képet kaphatnak a látogatók Mátra szépségeiről, turisztikai helyszíneiről.

- A Kékestető felett csodálatosan kel fel a nap: bronzvörössel vonja be az erdőt. Minden évszakban szép a Mátra, ilyenkor kora tavasszal is gyönyörű. Mátraszentimrének a legnagyobb küldő régiója Bács-Kiskun megye és Kecskemét. Van olyan nap, amikor több kecskeméti található Mátraszentimrén, mint mátraszentimrei. - mondta Stuller András, Mátraszentimre polgármestere.

Turisztikai szempontból is folyamatos változáson megy át Mátra térsége, ugyanis az elmúlt öt évre visszatekintve, évente átlagosan 15-20 %-kal nő a vendégéjszakák száma. 2019 eltelt két hónapjában olyan vendégéjszaka számot regisztráltak, mint egy július augusztusi időszakban.

Az Utazás kiállítás holnap is várja az érdeklődőket, belföldi és külföldi utazások részleteivel egyaránt.

Élő adás