2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megnyitott Szász Norbert fotókiállítása az Iparkamarában

Ma(csütörtök) délután nyílt meg Szász Norbert fotóművész kiállítása a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A pályája elején álló fotós széles spektrumú, változatos kiállítási anyaggal érkezett a közönség elé. 

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szinte már hagyományszerűen ad lehetőséget a még nem ismert, kisebb alkotóknak a bemutatkozásra. Az Iparkamara munkatársai segítségével az alkotók megtölthetik az üresen álló emeleti helyiséget, ezzel is bemutatva saját alkotásaikat a közönség felé. 

Így történt ez a mai (csütörtök) napon is, ugyanis egy feltörekvő fotóművész kiállítását nyitották meg az aulában. Szász Norbert az elmúlt 6 évben kezdett el komolyabban ismerkedni a fotózással, de soha nem gondolt rá úgy, mint szakmára, megélhetési forrásra. Norbertet vonzzák a technikai rejtelmek, a részletek, a papírból és kütyükből kézzel fogható, olykor valóságosnak teljesen ellentmondó alkotás. 

- Egyik pillanatról a másikra, sok száz elkészített kép után vettem csak észre, hogy a legjobb képeket teljesen akaratlanul készítem, és amire rettentően odafigyelek, jellemzően egy semmitmondó, unalmas fotó lesz. Így ennek tudatában ma már kevesebb hangsúlyt helyezek egy jó helyszín vagy beállítás megtalálására, mint arra, hogy egy képnek üzenetet találjak - mondta el megnyitón a fotóművész.

A kiállításon széles témakörrel rendelkező portfóliót csodálhat meg a közönség, hiszen Norbert a természetfotóktól, a fekete-fehér csendéleten át, egészen a tengert ábrázoló képeit hozta el. Szemlátomást a természetközeli, széles látószögű kompozíciókat kedveli, ezért fotói részletgazdagok és rendkívül színesek. A kiállítás megnyitóján közreműködött hegedű előadásával Németh Ferenc zenetanár - hegedűművész és tanítványa, Nagy Zsófia.

A kiállítás megtekinthető a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában minden hétköznap 9-16 óra között, szeptember 30-ig. 

 

Élő adás