2021. Szeptember 24. Péntek  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megrongálták az Érzékelések kertje madáretetőit - videóval

Gyerekek munkáit tették tönkre és vitték el ismeretlenek, az Aomori parkban található Érzékelések kertjéből. A kevesebb, mint egy hónapja kihelyezett 9 saját készítésű madáretetőből már csak 5 van a helyén. A rongálás nem állítja meg a kert szépítését, hamarosan madárodúk és hangadó szobrok kerülnek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti területre.

Három eltűnt, egyet pedig tönkretettek ismeretlenek azokból a saját készítésű madáretetőkből, amelyeket a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai helyeztek ki az Érzékelések kertjébe. A téli eleséggel feltöltött 9 darab etetőt kevesebb, mint egy hónapja szerelték fel az iskola előtti területen.

- Az iskola kifejezetten fontosnak tartja a madárvédelmet, mivel télen ezek az etetők jelentik a madaraknak az életet. Az etetőket jól odaerősítették, némelyik pedig több méter magasan lógott a fán – mondta el Molnárné Földes Ágnes tagintézményvezető-helyettes. Hozzátette: a rongálások ellenére is folytatni fogják a madarak segítését.

A Kecskeméti Szent László Lions Club által kialakított, és a város által is támogatott kertbe mindegyik talapzatra egy olyan alkotás fog kerülni, amin zenélni lehet. Mindaddig, amíg vigyázunk rájuk.​

- A kertünk még félkész állapotban van, tavasszal fogjuk befejezni, és nagyon szeretnénk kérni az itt élőket, hogy vigyázzanak rá. Óvják, amit mi megpróbálunk megteremteni, hiszen ez azért van, hogy mindnyájan a szépségét élvezzük, a hangjait fogjuk majd élvezni - mondta Harsányi Zsuzsanna, a Kecskeméti Szent László Lions Club elnöke.

Élő adás