2019. Augusztus 19. Hétfő  Huba

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megszűnt a nyomozás református lelkész ellen

Megszüntették a nyomozást Kuti József, református egyházközség igazgató tanácsának elnöke ellen, aki a vád szerint 2016-ban bántalmazta Némedi Lajosnét, a Kecskeméti Református Általános Iskola titkárát. A szolnoki ügyészség szerint nem elegendő bizonyíték a látlelet.

Még május elején tett feljelentést Némedi Lajosné, a Kecskeméti Református Általános Iskola titkára Kuti József ellen. A vád szerint 2016-ban a Kecskeméti Református Egyházközség igazgató tanácsának elnöke fizikailag bántalmazta, megrángatta az iskola titkárának a karját. Erről látlelet is készült. Az ügyben feljelentést tett Némedi Lajosné a nyáron. Magatartása miatt közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást, amelyet a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészségen tárgyaltak. A nyomozást azonban megszüntették.

Az ügyészi álláspont szerint a bűncselekmények elkövetése az eljárás során nem volt megállapítható. Az okok között szerepelt, hogy a iskolatitkár az eset után 6 nappal később ment el látleletet készíteni. Ezért az ügyészség kijelentette, hogy a két időpont között eltelt idő miatt nem állapítható meg biztosan, hogy a sérülés és a cselekmény között van-e összefüggés. A másik indok az volt, hogy Kuti József azért ragadta meg az iskolatitkár karját, mert ő hátat fordított neki, és a mondandóját akarta befejezni.

Az ügyészség végül arra jutott, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a bántalmazást Némedi Lajosné becsületsértésére vagy megalázására hajtotta volna végre. Az iskolatitkár azonban még májusban elmondta, hogy az eset után egy nappal jelezte a történteket Varga Nándor, elnöklelkésznek, aki a titkár szerint akkor azt mondta, hogy nem lepte meg ez a viselkedés, mivel indulatos a lelkész. Kuti József és Némedi Lajosné pedig a bántalmazás után, a gimnázium volt igazgató asszonyának az irodájában még kezet is fogtak egymással a megbocsájtás jeleként, elismerve ezzel az incidens megtörténtét.

Élő adás