2018. November 21. Szerda  Olivér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megtörtént a feljelentés a fenékfogdosó férfi ellen

Nagy felzúdulást keltett annak a lánynak az esete, akit a múlt héten egy ittas férfi zaklatott fényes nappal az utcán. Farkasházi Anna, akinek megfogdosták a fenekét a Malom előtt, nyilatkozott a Kecskeméti Televíziónak.

Farkasházi Anna, akinek zaklatásáról már korábban írtunk, megkereste szerkesztőségünket, hogy elmesélje, mi is történt pontosan. Mint kiderült, a feljelentést Anna még aznap este megtette, az eljárás folyamatban van. Most a kamerák előtt is elmondta, pontosan mi történt vele múlt hét szerdán.

– Munkába indultam, meg voltam pakolva cuccokkal, jöttem át a Malom nagy forgóajtó fele, lepakoltam a cuccokat a párkányra, ezután annyit éreztem, hogy valaki a hátam mögé csúszott, végigsimította a fenekemet, aztán belemarkolt. Először nem is tudtam felfogni, hogy miről van szó konkrétan, aztán miután a kezdeti sokkból föleszméltem, hátranéztem, és akkor láttam, hogy áll mögöttem egy nem éppen jó állapotban lévő ember. Majd ezután teljes sokkban voltam, nem tudtam, mit csináljak, körbenéztem, hogy hátha esetleg van segítség, de nem láttam senkit a közelben, aki esetleg a segítségemre sietett volna. Elkezdtem utánuk ordibálni, hogy mégis mit képzelnek. Utánam fordultak és közölték velem, hogy jó a seggem – mesélte a lány.

Annának még gyorsan sikerült egy fényképet készítenie a távolodó alakokról, amit közzé is tett a közösségi oldalon, figyelemfelhívó célzattal. A kép bejárta az internetet, és többen is jelezték, hogy a város más pontjain találkoztak a két férfival. Üzeneteket írtak az emberek, melyekben hasonló utcai esetekről számoltak be.

–Több anyuka írt nekem hasonló incidensről. Sajnos senki sem tett közülük feljelentést. Pedig egyikükkel megesett az is, hogy tízéves gyereke biciklivel jött mellette, a másik gyerekét babakocsiban tolta, és akkor ordibáltak utána nem éppen illendő dolgokat – fűzte hozzá a lány.

Anna elmondása szerint az vitte rá, hogy értesítse a rendőröket, hogy belegondolt, mi történhetne a húgával, ha vele fényes nappal a városközpontban ez megtörténhetett. A zaklatóval való esetleges újratalálkozás kellemetlensége és a bürokrácia sem tántorította döntésétől, hogy feljelentést tegyen.

– Már a második tanúkihallgatáson voltam a rendőrségen, ahol egy részletes tanúvallomást vettek jegyzőkönyvbe. Az mondták, a fejleményekről később tájékoztatnak. Kiderült, tudják, ki az elkövető. Amint lesz idejük, beviszik kihallgatásra. Egyelőre én vagyok az első feljelentő, így most semmilyen komolyabb lépést nem tudnak tenni. Meggyanúsítják, majd - más panasz híján - ki kell engedniük  – árulta el a lány keddi beszélgetésünk során.

Az eset kapcsán kerestük a Kecskeméti Rendőrkapitányság szóvivőjét, de azt a választ kaptuk, hogy folyamatban lévő ügyekben nem nyilatkozhatnak. Általános kérdéseinkre pedig annyit reagáltak, bármilyen feljelentés, bejelentés érkezik a rendőrségre, azokat a törvény rendelkezése alapján minden esetben kivizsgálják.

Annak érdekében, hogy az ügy a bíróság elé kerülhessen, Anna a kezébe vette az irányítást. A közösségi oldalon és a médián keresztül is kéri azokat, akikkel hasonló történt, mindenképpen tegyék meg a feljelentést. Valamint azoknak a jelentkezését is várja, akik szemtanúként látták az esetet.

Élő adás