2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megújul a Katona József Könyvtár

Felújítják a Katona József Könyvtár számos helységét. Egyebek mellett kicserélik a lifteket, megújulnak a szolgáltató terek és új mosdók várnak majd minden könyvtárlátogatót.

Ottjártunkkor épp az új liftek mozgását kalibrálják a szerelők a Katona József Könyvtárban. Az épület mindkét liftjét kicserélik a Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával. A könyvtár 5 Európai Uniós pályázaton szerepelt sikeresen, melyek segítségével a szolgáltatási terek közül több megújul, illetve korszerűsíteni tudják a mosdókat is. A könyvtárban töltött minőségi idő érdekében átalakítják a második emeleti olvasótermeket is.

​Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója elmondta, hogy kialakítanak egy digitális labort. Szervercseréket hajtanak végre számítógépes parkjukban, hiszen köztudott, hogy a könyvtárnak óriási adatbázisa van.

A szervergépek cseréje mellett új korszerű gépeket is beszereznek, ilyen lesz például egy 3 dimenziós nyomtató, de különféle tanulást segítő eszközöket is vásárolnak majd. Ezek a munkálatok jövő év áprilisában érnek majd véget.

Augusztus 21-ig csak az alsó szint látogatható, ezután teljes egészében nyitva áll majd a könyvtár az olvasóközönség előtt.

Élő adás