2021. Október 23. Szombat  Gyöngyi

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megújul a katonatelepi óvoda - Videóval

Új lépcsőket, homlokzatot, ereszcsatornát is kapott Katonatelepen, a Platán utcai óvoda. Az intézmény felújítása most egy új fejezethez érkezett, a teljes kerítést kicserélik a szakemberek. A város 26 millió forintjából szépülhet meg az intézmény.

A Platán utcai óvoda régi kerítését lebontották, az új elemek pedig már meg is érkeztek és azokat hétfőn kezdik a helyükre tenni. Az intézmény teljes térelválasztóját kicserélik a következő hetekben.

- 150 folyóméternyi szakaszt érint a beruházás. Most épül a szomszédban egy új bölcsőde, az ottani geodéta segítségével tudjuk majd kitűzni az új nyomvonalat - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Dobosi Zsolt, a Kik-For Kft. főmérnöke.

A kerítés cseréjén túl több felújításon is átesett az óvoda. Megújult az épület homlokzata, ereszcsatornája, de új lépcsőket, járdákat és egy faházat is kapott az intézmény, az udvarát pedig térkövezték.

- A bölcsődeépítés után úgy gondoltam, hogy az óvodára is ráférne egy felújítás. Megkerestem a polgármestert, aki bölcsen ezt az ötletet támogatta. Javaslatára 26 millió forintot költ a város az óvoda komplex felújítására - mondta Fekete Gábor önkormányzati képviselő.

A Platán utcai óvodába 79 gyermek jár jelenleg. Az épület és környezetének megújulásával még vonzóbbá válhat majd az intézmény.

Élő adás