2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nyilatkozott a Portfolio a kecskeméti Mercedesről

Nyilatkozott a Portfolio a kecskeméti Mercedesről. A pénzügyi és gazdasági hírportál vezető elemzője azt mondja, hogy ha csak a gazdasági racionalitás szempontjából nézik a kérdést, látszik, hogy szükség van a fejlesztésre, így nem kell attól tartani, hogy nem épül meg a második gyár.

„A Mercedes fejével gondolkodva igenis van szükség arra, hogy a második gyáregység Kecskeméten megépítésre kerüljön” – nyilatkozta a Kecskeméti Televíziónak Weinhardt Attila, a Portfolio vezető elemzője. 

A szakember elmondta: az is lényeges szempont, hogy már 250 millió eurónyi összeget itt elköltött a Mercedes, így gazdaságilag megéri ezt folytatni, átgondolt, átkalkulált számok mentén.

„Mi úgy gondoljuk, hogy ha csak a gazdasági racionalitás szempontjából vizsgájuk a kérdést, akkor attól nem kell tartania a kecskeméti vállalkozói rétegnek, illetve akár ingatlan-befektetői, egyéb üzleti szereplőnek, hogy ez a gyár teljesen meg fog állni, és nem kerül felépítésre” - mondta a vezető elemző.

Mindemellett a világpiaci kereslet jelenleg óvatosságra ad okot - tette hozzá a szakember-, ezért van abban racionalitás, hogy a második gyáregység felépítésének folyamatában a cég végiggondolja azt, hogy pontosan mire is van szükség. A portfolio.hu vezető elemzőjével Molnár H. Boglárka készített interjút, amelyet teljes terjedelmében a Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorának archívumában tekinthet meg:

Élő adás