2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Mérgezik a kóbor állatokat Kecskeméten?

Mérget helyezhettek ki több kecskeméti városrészben. Az ismert közösségi oldal több csoportjában írják a helyiek, hogy elpusztult vagy éppen haldoklik kedvencük a mérgektől. Katonatelepen például fagyálló miatt szenvedett egy cica, nem tudták megmenteni az életét.

„Nem tudom, mit tett a képen látható Mumus cicánk, amiért valakinek meg kellet őt ölnie aljas módon, fagyállóval megmérgezve, hogy esélye se legyen az életre. Testvére két hónappal ezelőtt ugyanígy végezte.”

Ezt két nappal ezelőtt osztotta meg egy Vacsiközben lakó hölgy. A Nyitra utcában járva kiderült, hogy nem személyes támadásról lehet szó. Egy szintén ott lakó hölgynek is egyszerre pusztultak el a macskái.

„Két macskánk volt, most ősszel pusztultak el egyszerre. Mérgezéses tüneteket mutattak. Előző évben szintén két macskánk ugyanúgy elpusztult, mérgezésben, egyértelműen” - mondta Dani Erika.

Erika azt is elmondta, hogy rögtön orvoshoz vitte a cicáit, és ő közölte vele a hírt, hogy mérgezés áldozataivá váltak. A cicák a kislánya kedvencei voltak, aki nagyon megsiratta őket. A Nyitra utcában egyébként egy óvoda is található, ahová mindennap viszik a gyerekeket a szülők.

Katonatelepen, a vasút után szórhattak szét mérget, több macska is haldoklik egy a közösségi oldalon megjelent másik poszt szerint. A kiírás alatt különféle vélemények jelentek meg. Volt olyan, aki azt írta: „az elszökött háziállat, értem ezalatt a kutyát, macskát, indokolt esetben veszélyeztetheti a vadállományt ezért szabadon vadászható.” De volt, aki azt tanácsolta, hogy ha az utcán kóborló kutyát lát valaki, akkor értesítse az ebrendészetet, az ő hatáskörük összeszedni a közterületen csatangoló kutyákat. Mint írták: gyötrelmes szenvedésre van ítélve az a szerencsétlen állat, aki eszik a méregből.
 

A helyiek elmondták, hogy nem nagyon tudnak védekezni, ugyanis cicaszokás, hogy elkószálnak napközben a ház udvaráról. A kutyákat pedig nem lehet mindig pórázon sétáltatni. Aki ilyen problémáról tud, az mindenképpen jelezze a rendőrségen!

Élő adás