2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Mesebemutatóval és zenés műsorral zárult a Könnycsepp és Mosoly Alapítvány pályázata

A Könnycsepp és Mosoly Alapítvány a Nemzeti Tehetség Program „A speciális fejlesztést célzó programok támogatása” pályázati konstrukción vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatott pályázati programjának azonosító száma: NTP-SPEC-21-0104, a támogatás mértéke: 1.975.000 Ft.

A Brémai muzsikusok – ahogy mi csináljuk című tehetségműhely céljaként az Alapítvány szakemberei egy komplex érzelmi megélést biztosító, alkotásközpontú program megvalósítását tűzték ki. A program résztvevői olyan különleges bánásmódot igénylő gyermekek, akik érdeklődést mutatnak a mesék vizuális, zenei és mozgásos tevékenységek támogatásával történő feldolgozására.

A tehetségműhely élményközpontú foglalkozásain a gyermekek megismerték Grimm Brémai muzsikusok c. meséjét, amelyet vizuális alkotásokkal, zenei, mozgásos tevékenységekkel támogatott mesefeldolgozás követett. Gyűjtőmunka segítségével megismerték a főszereplők tulajdonságait, majd változatos vizuális technikákkal elkészítették Szürke, Bajszos, Fogdmeg és Tarajos figuráit. Meghatározták a főbb helyszíneket, majd papírszínház segítségével meserészleteket adtak elő, bábszínházi előadást terveztek. A program zárórendezvényén az általuk megalkotott mese került bemutatásra az érdeklődő közönségnek, ami nagy sikert aratott.

Ezt követően Anikó mesekuckója interaktív zenés-táncos-varázsos produkcióján vettek részt a gyermekek szüleikkel együtt. A Brémai muzsikusok c. mesét feldolgozó előadás különböző játékeszközökkel és varázselemekkel tette teljessé a négy „muzsikus” kalandjainak megismerését.

A „Brémai muzsikusok – ahogy mi csináljuk” projekt a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

  

Élő adás