2022. Május 20. Péntek  Bernát, Felícia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Mesterleveleket adtak át az iparkamarában - VIDEÓVAL

2021-ben 50 szakember tett sikeres mestervizsgát megyénkben. Őket köszöntötték és ismerték el mesteroklevéllel ma (péntek) a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában rendezett ünnepségen.

Az elmúlt évben a 5 autóelektronikai műszerész, 12 autószerelő, 8 festő, díszítő, mázoló és tapétázó, 16 gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő, 3 kézápoló és körömkozmetikus valamint 6 kozmetikus tett sikeres mestervizsgát Bács-Kiskun megyében. 2021-ben a mesterjelölteknek megújult képzési követelményeknek kellett megfelelniük. Összesen 180 órából állt a képzés, amelyből 110 óra volt az elmélet és gyakorlat, 40 a pedagógiai módszertani, 30 pedig vállalkozásvezetési ismeretek.

Szintén újdonság volt, hogy az adott megyékben más megyék mestervizsgabizottsági elnökei vizsgáztattak. A tavaly végzett 50 szakembernek egy központi interaktív vizsgán, valamint egy projektfeladaton kellett sikeresen túljutnia. A vizsgára bocsátásnak ugyanakkor feltétele volt a portfólió és szakdolgozat készítése is.

A Bács-Kiskun Kereskedelmi és Iparkamarában rendezett ünnepséget Ördög Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója nyitotta meg.

-A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fő törekvése, hogy a mestervizsga mind a közvélemény, mind pedig a vállalkozói társadalom értékrendjében a tényleges jelentőségével arányos megítélés alá essék- mondta a szakképzési igazgató.

A „mesterré avatott” végzősöket Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte.

-Ha valakire azt mondják, hogy a szakmája mestere, az azt jelenti, hogy ő az, aki a legjobban tudja az adott szakmát. A legnagyobb minőségi garanciával tudja végezni az adott szakmát. Ha hozzáfordulunk, nyugodtan rá bízhatjuk magunkat, mert jó szolgáltatást, jó munkát fogunk kapni – fogalmazott beszédében Gaál József, aki hangsúlyozta, a most mesteré avatott szakembereknek nagy a felelősségük, hiszen tudásukat folyamatosan fejleszteniük kell valamint a megszerzett ismeretanyagot tovább is kell adniuk a következő generációknak.    

A rendezvény folytatásában az ünnepségen megjelent ifjú mesterek vették át mesterleveleiket. Ezt követően a fogadalomtétel következett, majd Pálinkás Károly autószerelő mester osztotta meg ünnepi gondolatait.

(Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara) 

A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és az egzisztenciális életpályamodell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Tanúsítsa a vállalkozás működtetéséhez szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését és készségszintű ismeretét. Teremtse meg a szakmai megbecsülés, anyagi, erkölcsi elismerés és bizalom garanciáját.

 

Élő adás