2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Mikor indul el végre a felüljáró rekonstrukciója?

A Halasi úti felüljáró ügyében tartottak sajtótájékoztatót kedden délelőtt a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőjelöltjei illetve Lejer Zoltán polgármesterjelölt.

A Halasi úti felüljáró egy olyan gócpontja a városnak, amelyre már hosszú ideje hiába várják a megoldást a kecskemétiek – szögezte le a Halasi út és a Mindszenti körút kereszteződésében összehívott sajtótájékoztatón Király József képviselő (MSZP), a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság Elnöke. Elmondta, ő több mint egy éve egy interpellációt nyújtott be annak érdekében, hogy biztosítva legyen a vasútnál az átjárhatóság. Akkor azt a választ kapta, hogy hamarosan megoldódik a probléma. Néhány hónappal később a Közútkezelő Kft. arról nyilatkozott, hogy elindult a feljáró rekonstrukciójának tervezése, amelynek befejezését idén tavaszra ígérték. Láthatóan azóta sem történt semmi.

– Az emberek türelme véges, nem fogjuk hagyni, hogy ez így folytatódjon – jelentette ki Király József, majd átadta a szót Lejer Zoltánnak, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjének.

Lejer Zoltán kifejtette, hogy gyenge a város lobbi tevékenysége, ezért nem sikerült elérniük, hogy elinduljon a felújítás. – Nem lehet gazdátlan egy város – fogalmazott a politikus.

Arra az újságíró kérdésre, hogy ők hogyan oldanák meg a problémát, Király József elmondta, leülnének az illetékes Közútkezelővel illetve a MÁV képviselőivel, és tisztáznák, mit is ígértek valójában, azt pedig betartatnák velük. Emellett fontosnak tartják a lakosság folyamatos tájékoztatását az ügyben.

Élő adás