2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Mikrovállalkozásokat segíti a Magyar Falu Program újabb pályázata (videóval)

A Magyar Falu Programnak köszönhetően hamarosan elindul a vállalkozások újraindítását támogató pályázat. Első körben 25 milliárd forint jut a csomagra. Most mikrovállalkozások jelentkezhetnek, amelyek 10 millió forintot igényelhetnek különféle fejlesztésekre. Számítások szerint 3000 vállalkozáson segíthet a program.

Egy kecskeméti csomagolásmentes boltban járt a KTV stábja. A vállalkozás lényege, hogy a vásárlók saját tárolóedényeikbe tölthetik a kiválasztott mennyiségű árut. Ezzel elkerülik a felesleges vásárlást, a pazarlást, és a csomagolás eldobásával a környezetszennyezést is. Az üzlet vezetője szeretne bővíteni, nagyobb helyet bérelni, azonban a tőkéje az elmúlt egy évben elfogyott.

- Lennének olyan termékek, amelyekre lenne kereslet, de már nem fér be a boltba. A termékbővülés több vásárlót jelentene, ezáltal a bevétel is növekedne - mondta Zubor Melissza, a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt tulajdonosa.

A járvány okozta nehézségeken szeretne enyhíteni a Magyar Kormány azokkal a pályázatokkal, amelyek a mikrovállalkozások helyzetét igyekeznek javítani. Fontos eleme ennek az intézkedéscsomagnak a kormány tavasszal induló Magyar Falu vállalkozás újraindítási programja is. A falvakban lévő mikro, azaz 10 főnél kevesebb létszámmal rendelkező vállalkozások vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek különféle fejlesztésekre.

A megítélt összeg fele akár bértámogatásra is fordítható. A mikrovállalkozásnak legalább egy 1 éves lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie. A maximálisan igénylehető összeg 10 millió forint, és 100 forintnyi beruházásból 70 forintot vállal át az állam.

A kormány 25 milliárd forintot különített el, így akár 3000 vállalkozást is tud segíteni az állam. A csomag részletei hamarosan a palyazat.gov.hu oldalon lesznek elérhetőek.

Élő adás