2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Mit tegyünk, ha gond van a közlekedési táblával?

Minden sofőr tudja, hogy nem szabad megszokásból vezetnie, mert bármikor kikerülhet új közlekedési tábla egy adott útvonalra. Előfordulhat, hogy valaki viccből elfordít egy jelzést, vagy az éjszaka leple alatt eltűnik egy fontos útjelző. Ilyenkor a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. felé e-mailben kell jelezni a problémát a hely és a tábla megjelölésével.

Kecskemét egyik legforgalmasabb útszakasza a belvárost a Széchenyivárossal összekötő Hosszú utca. A környéken iskola, óvoda, orvosi rendelő és több parkoló található, a szűk területen a sok autó miatt nem mindig egyszerű kiigazodni a táblák között. Ezt egy hiányzó, vagy elfordított jelzés pedig még nehezebbé tudja tenni.

A város közigazgatási területén belül a közfeladat ellátási szerződésben jelölt szakaszokon a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a felelős az útjelző táblák kihelyezéséért, karbantartásáért és pótlásáért. Amennyiben valaki problémát észlel; kidőlt, eltűnt, megsérült útjelző táblát lát, azt az utkarbantartas@kvu.hu e-mail címen kell jeleznie. Meg kell adni a pontos címet a tábla megnevezésével, lehetőség szerint fényképet is csatolhatunk az üzenethez.

A KVÜ munkatársai a térinformatikai rendszer segítségével ellenőrzik a címet, és intézkednek. Amennyiben az ellenőrzés során kiderül, hogy nem a KVÜ az illetékes, tehát vagy gazdasági területen, vagy a Magyar Közút kezelésében van az adott út, a bejelentő visszajelzést kap, hogy a megfelelő helyen tudjon bejelentést tenni.

Kecskemét közigazgatási területe egyébként igen kiterjedt, hozzávetőlegesen Budapestének a fele. Éppen ezért a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. kezelésébe több mint 1400 km út tartozik, amelyek mentén 9000 útjelző tábla van. Bár a cég munkatársai is rendszeresen figyelik az útjelző táblákat, a balesetmentes és biztonságos közlekedés biztosítása és a gyors reagálás érdekében nagy segítséget jelentenek a lakossági bejelentések.

Élő adás