2018. Július 22.   Magdolna

20°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Működésbe léptek az új jelzőlámpák

Beindultak sárgán villogó, veszélyt jelző táblák Kecskeméten, a Piaristák terén. És ez csak még a kezdet. A tervek között több tucat gyalogátkelő biztonságosabbá tétele van napirenden. Jelenleg épp a kórház előtti zebránál szerelik a sárgán villogó lámpákat.

Videónkon látható, hogy fokozott óvatossággal közelítik meg ezt a zebrát az autósok. Ez az a hely, ahol néhány hete a helyi busz halálra gázolt egy 23 éves kecskeméti lányt. Sok mindennel próbálták megmagyarázni a tragédiát. Most úgy tűnik, megszületett egy megoldás, amellyel talán elkerülhetőek lesznek az ilyen és ehhez hasonló balesetek. Működésbe léptek ugyanis a sárgán villogó táblák a Piarista Gimnázium, illetve a Katona József Könyvtár közötti zebránál.

A tapasztalatok szerint Kecskeméten a járókelők eddig nem érezték magukat kellő biztonságban a gyalogátkelőkön sem. Éppen ezért örülnek annak, hogy született egy ilyen megoldás, amely a gondolkodásukat is megváltoztatta. 

Fotó: B. Kis János

A Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság legutóbbi ülésén szóba kerültek a legveszélyesebb kecskeméti zebrák, és a veszélyek elhárításának lehetséges megoldásai. A Piaristák terénél lévő gyalogátkelőhelyen kívül további 44 zebra helyzetét vitatták meg. Petőfi Sándor utca, Bem utca, Jókai utca, Március 15. utca és számos egyéb területek biztonságosabbá tétele van, illetve lesz folyamatban a közeljövőben. A Nyíri úti kórháznál is folynak már a munkálatok. 

Nem csupán ilyen jelzőlámpákkal, hanem újabb gyalogátkelőhelyek felfestésével, sebességkorlátozással, fizikailag is kiemelt zebrákkal, különféle figyelemfelkeltő eszközök felszerelésével próbálják majd javítani a közlekedők biztonságát.

Élő adás